avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Rog ajutor - neplata de factura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Rog ajutor - neplata de factura

Buna ziua,
Indraznesc sa intreb aici deoarece nu cunosc foarte bine procedurile.
Iata situatia:
- detin societate comerciala SRL
- in data de 17.07.2007 am emis factura catre o alta societate in valoare de1850 RON
- pe factura este specificat 'Se achita cu OP' (nu am pus termen de plata deoarece firma si respectiv administratorul firmei imi sunt cunoscuti si au mai cumparat de la societatea mea)
- factura este semnata de catre cumparator, la fel si certificatul de garantie pe care scrie AM PRIMIT si semnat de cumparator.

Este 24 August 2007 si inca nu am primit nici un ban de la aceasta firma.
Va rog frumos care sunt solutiile (daca exista) pentru recuperarea sumei .

Va multumesc frumo, astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: rodicastan10 , utilizator 15:06, 21 Octombrie 2007
Inca odata va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Ma voi hotara in zilele urmatoare ce e de facut.
Revin cu o intrebare va rog ..
Aceasta "chemare la conciliere" poate fi redactata de mine sau este neaparata nevoie de prezenta unui avocat ?
Nu e necesar sa se redacteze de avocat...sau jurist...o poti redacta personal
Dar ...in practica...am observat ca oamenii au reactionat pozitiv...in cazul notificarilor prin avocat...in sensul ca au venit si au platit datoria
In cazul somatiei de plata nu mai este necesar sa mai pierdeti timp cu concilierea directa.Trimiteti-le eventual o notificare de plata in care sa specificati ca daca nu platesc in 3 zile veti actiona firma in instanta, urmmand sa solicitati, pe langa suma datorata si dobanda legala pana la data efectiva a platii, cu confirmare de primire sau pe fax, daca are. Dupa 3 zile puteti deja depune somatia de plata la instanta.Termenul poate fi de cate zile doriti dvs, dar banuiesc ca vreti sa fie cat mai scurt.
Va rog, am nevoie de un sfat! Am contract de prestari servicii cu o firma incepand cu 01.07.2007. Factura pe luna iulie mi-au platit-o partial pe data de 28.09.2007,dupa multe interventii, pe cea pe august si diferenta nici pana la aceasta data, desi in contract e trecut un termen de plata de 3 zile de la data intocmirii facturii ( ultima zi a lunii pentru care se presteaza serviciul). In data de 13.09.2007 i-am anuntat pe e-mail, deoarece au refuzat sa se intalneasca cu mine din diverse motive, ca renunt la colaborarea cu ei, deoarece nu platesc. Din data de 28.09.2007 nu au mai dat nici un semn de viata, desi lucrarile intocmite de mine pentru ei sunt inca la mine. I-am avertizat ca le vor primi in momentul in care imi primesc banii, deoarece am aflat de la angajatii firmei ca e o practica obisnuita sa nu plateasca, nici salariile nu au fost platite din luna mai 2007. Problema mea este ca in contract este stipulat ca denuntarea unilaterala a contractului intra in vigoare la 30 de zile dupa notificarea scrisa catre cealalta parte. Imi pot face probleme , in sensul ca nu le-am intocmit si lucrarile aferente lunii septembrie, desi ei nu si-au indeplinit obligatiile din contract? Si nici nu mi-au pus la dispozitie datele pentru luna septembrie?

Alte discuții în legătură

Somatie de plata eleonora craciun eleonora craciun Buna, In cazul in care clientul nu achita facturile de marfa catre o societate comerciala, aceasta din urma inainte de al actiona in justitie pe client ii ... (vezi toată discuția)
Debit restant-penalitati ContSters154162 ContSters154162 In contract se prevede: \"pentru orice intarziere a platii peste termenul scadent se vor percepe penalitati de intarziere de 0,2%/zi intarziere\". ... (vezi toată discuția)
Convocare conciliere LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Doresc si eu sa ma ajutati cu un model de notificare in vederea concilierii pentru un debit pe care o societate il are de incasat de la un client. Multumesc ... (vezi toată discuția)