Poate ma ajuta cineva: acum cateva luni o persoana s-a oferit sa ma ajute (avand probleme de sanatate si in familie mai deosebite) cu ceva aur pentru a-l amaneta si sa folosesc banii, precizand ca am sa i-l dau inapoi cand am sa pot. Acuma o saptamana voia neaparat ceva din acel aur si pentru ca nu am putut sa il dau a trecut la amenintari ca o sa vina cu politia la mine acasa etc. Ce as putea face in atare situatie? sau mai bine spus ce rau poate sa-mi faca? poate veni acasa politia fara a exista o plangere, fara sa existe nici o dovada ca mi-a dat aurul? a spus ca are niste mesaje de la mine. Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla/
Multumesc
Multumesc pentru incurajare. Ai avut dreptate, persoana care a fost la mine la usa era o impostoare. Am cautat la barou nr. de telefon al "presupusei avocate" si am sunat-o. Bineinteles ca din prima mi-am dat seama ca nu era persoana care a fost la mine, dupa voce si i-am explicat absolut totul. Doamna a spus sa ma duc la politie sa fac reclamatie si multe altele. M-am linistit cat de cat, problema este ca mi-a amenintat copiii si cred ca am sa ma duc sa fac reclamatie, iar luni cand trebuie sa ma intalnesc cu ele o sa aiba o mare surpriza.
Hai sa nu transformam topicul in terenul nostru de joaca.Deci...te rog reciteste tot ce este scris mai sus. Mai ales ce a scris d-na Ana Cristina Margu adica "legally". "Nu va veni politia la dvs. acasa, insa va poate actiona in judecata, pe civil, pentru a-si recupera aurul.Sigur, va trebui sa prezinte dovezi temeinice cum ca vi l-a dat" . Acea dovada temeinica nu o are cunostinta ta... Prostia si ignoranta costa.... O zi buna!
Acum trei saptamani am primit invitatie la politie si bineinteles ca m-am dus dand o declaratie. Am recunoscut ca persoana mi-a imprumutat aurul fara a incheia vreun act si fara martori si ca atunci cand o sa am posibilitatea sa il dau inapoi. Domnul agent a spus ca asteapta un raspuns de la doamna, sa iau legatura cu ea, ca altfel da drumul la dosar pentru inselaciune. Pana astazi nu stiu nimic , nu am primit nimic. Ce pot pati? Am incercat sa iau legatura cu doamna dar nu-mi raspunde la telefon, i-am dat un mesaj sa ne intalnim sa vedem cum rezolvam dar ea mi-a trimis mesaj ca doar in prezenta politiei. Oare chiar pot fi judecata pentru inselaciune?
OK. Dar in declaratia data la politie ati mentionat si ca a venit si v-a amenintat persoana X? ati mentionat ca a venit cu un presupus avocat etc etc(cititi mai in urma)? ati mentionat telefoanele de amenintare? ati mentionat ca v-a speriat copilul? daca DA....bravo. daca nu...mai sus am scris "prostia si ignoranta costa...foarte mult uneori".Pentru ca daca ati ignorat sa spuneti asta,ar fi cazu sa mergeti si sa va schimbati declaratia.Iar domnu agent ar trebui sa rezolve litigiul, invitandu-va pe amandoua la sectia de proximitate pt a se putea incheia cazul.Cand una dintre parti reclamata sau reclamanta nu se prezinta nici prima oara ,nici a doua oara...si tot asa..presupun ca are ceva de ascuns.Si sunt curios cum da drumu domnu agent la dosaru de inselaciune.Sunt curios ce probe valide va adauga in acel dosar pentru a putea fi considerat un dosar demn de judecata.Declaratia dvs??? Are VALOARE 0 fara declaratia celeilalte persoane care trebuie sa coincida cu ce declarati dvs.El adica agentul de proximitate trebuie sa valideze asta.Si apoi sa inainteze dosarul.Domnul agent a sunat si el pe doamna care in lipsa de probe e confuza si nu stie ce sa faca.De aceea nu va raspunde nici dvs si nici la agent la telefon.Si de aceea domnul agent a spus sa luati legatura cu doamna(pentru ca e o fundatura,el nu are ce sa faca,si poate voi doua cadeti la o invoiala).Si..perfect..daca v-a spus ca numai in prezenta politiei mergeti la agent si spunetii. "Suna pe doamna sa vina...uite eu sunt deja aici".Vedeti cata tevatura pt un caz minor de prostie? Ce ar fi sa ma duc si eu la politie sa spun ca i-am dat vecinului 1 kil de aur..pe care nu mai vrea sa m-il dea inapoi? Astea sunt cele mai tampite cazuri.Astea minore.Ai compatimesc pe agentii de proximitate.Pt ca am auzit de plangeri cum ca unora le e supravegheta casa de kgb,ca le umbla fantome,ca vecinu ai face farmece....
In final..sa zicem ca se va ajunge la proces.Foarte bine. Va duceti si spuneti exact asta.Mi l-a dat de buna voie si nesilita de nimeni fara a intocmi un act validator..cu titlu de imprumut fara a se stabili o data fixa de returnare. E destul de clar?
Denunțare
Ale88
O fosta colega de facultate( si o presupusa prietena de vreo 5 ani , pe care o consideram ca pe o sora), si-a dorit sa se razbune pe mine deoarece daca ma ... (vezi toată discuția)