In tara s-a primit o radiograma prin care era interzis primarilor sa restructureze politistii detasati.Este legal acest lucru,tinand cont de faptul ca politistii beneficiaza de 2 salarii(unul de la primarie si celalalt de la MAI)in acelasi timp de lucru si ajung undeva la 4000 lei/luna in timp ce functionarii publici au un salar de 500 lei?Unde se face economia,daca ii pastreaza pe ei?
Da,numai ca acum au plecat din sistem functionarii vechi si buni si au ramas cei mai neprofesionisti,asa ca sistemul zic eu o sa sufere.Mai mult ,cei care au ramas se cearta cu politistii pe considerente de salarizare ,cum ca este cunoscut faptul ca acestia din urma au salarii mai mari si deci sa munceasca pentru ele.Pe de alta parte cei care au plecat invinuiesc Bucurestiul pentru ca au trimis radiograma prin care sa se pastreze in sistem politistii detasati desi ei aveau un loc de munca de unde au venit pe cand ei au trebuit sa plece si tot asa,lamentari peste lamentari iar cetateanul sufera .Oare putem sa invinovatim pe cineva?Poate pe cei de la Bucuresti ca au incurcat felurile de functionari,stiti cum e,totul pana la bani ca si mie daca imi dai din 2 parti pentru acelasi serviciu prost sa fiu sa nu iau.Ia sa faca salariile la fel sa vedeti atunci cum se cer politistii sa plece de la primarii.Ia sa vina propunerea de reglare a salariilor si atunci vedem cine ramane si cine pleaca.
Se pare ca MAi nu mai vrea politistii inapoi în sistem si in curind o sa ii transfere la primarie ca sunt scoliti pentru evidenta persoanelor. vor fi obligati sa ramăna la evp. cu salariile de fp. Si... cred ca vor ramine multi pentru ca nu este mare diferanta la salariu si cei care au vechime mai mare se gindesc la o pensionare.
Oricum pina in aprilie la anu nu avem ce face sunt protocoale incheiate si o lege valabila care este pe placul politistilor, asta e colega . Vom trai si vom vedea.
Stiti ca sunt primari care au inaintat adrese prin care refuza sa-i mai pastreze pe politistii detasati si mai mult decat atat nu vor nici sa-i mai tina pana la anul, pe motiv ca nu vor sa renunte la functionarii publici? Asta se face.Dezbina si conduce.Numai ca uneori nu se nimereste pentru ca nici dvs.nu cred ca o sa va mai convina ca la salariul de 8-9 mil sa aveti raspunderea pe care o aveti acum.Sa fim cinstiti e greu la evidenta si stare civila ,chiar daca din exterior nu se vede acest lucru.Si ...vor ramane fara profesionisti...Atunci sa vezi frate,substituiri de persoane ca tineretul...nu mai e chiar atat de vigilent.