avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa scap de un nebun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa scap de un nebun

Am identat actiune de divort si probabil ca divortul o sa se termine in septembrie dar urmeaza partea de partaj care am auzit ca poate dura si anii de zile .
Sotul a cerut la partaj bani cat toata valoarea casei . In cei 17 ani de casatorie el a platit apartamentul parintilor (apartament care a fost vindut lor ulterior ) . Bani in casa nu a adus nicioadata. 1/3 din casa a fost platita cu banii de la parintii mei (exista act notarial pentru acesti bani).
Fiind alcolic are dese access de furie si ma agreseaza psihic atat pe mine cat si fetele mele . Am inteles ca o actiune de partaj poate dura si 2-3 ani de zile . Pot sa fac ceva sa il fortez sa paraseasca casa sau se termine partajul mai repede ?
Metionez ca sunt dispusa sa ii platesc jumate din valoarea casei dar el vrea sa ramina cat mai mult ca sa ne agreseze psihic si sa scoata cat mai multi bani .
Avocatul pe care il am mi-a spus ca nu pot face nimic . Poate ar trebui sa schimb si avocatul ? O recomandare pentru un alt avocat m-ar ajuta .Mi se pare inuman sa nu se poata face nimic .
Ma bate gindul sa ma mut cu chirie dar inseamna alte cheltuili financiare care nu mi le pot permite in momentul de fata .

Multumesc anticiapt .
Miruna
Cel mai recent răspuns: Marinela Chirita , Avocat 16:11, 26 Iulie 2010
Nu am studii juridice dar va pot sfatui sa cereti un ordin de restrictie fata de dv sau fata de fete. Apoi va trebui sa cereti sa vina politia de cate ori va mai agreseaza. si in felul acesta poate veti obtine si un ordin de evacuare pt violenta si pt tulburarea linistii. Iar daca fetele sunt minore cu atat mai mult.
Va dau o veste buna; referitor la contributia financiara adusa pentru bunul care s-a achizitionat pe durata casatoriei, se pot "regla" lucrurile in conditiile in care exista acte doveditoare la contributia financiara. Un caz similar e si cel al Madalinei Manole. (Dumnezeu sa o odihneasca in pace). Referitor la partaj, aici ramane totul la mana justitiei, cat de repede se vor misca. Dar, apeland la un avocat bun, stand toti 3 la o masa, si explicand omului ca s-ar putea sa piarda si ce ar putea sa primeasca, sunt sanse sa scapati de el mai repede decat ati fi crezut vreodata. Mult succes!
Formulati plangere la politie impotriva acestuia pentru violente.
In dosarul de partaj solicitati atribuirea provizorie a apartamentului, iar
ulterior formulati cerere de evacuare a sotului.
Atribuirea provizorie se poate cere in conformitate cu prevederile art. 673 indice 10 C.pr.civ
In cazul in care imparteala in natura a unui bun nu este posibila sau ar cauza o scadere importanta a valorii acestuia ori i-ar modifica in mod pagubitor destinatia economica, la cererea unuia dintre coproprietari, instanta, prin incheiere, ii poate atribui provizoriu intregul bun. Daca mai multi coproprietari cer sa li se atribuie bunul, instanta va tine seama de criteriile prevazute la Art. 673^9. Prin incheiere ea va stabili si termenul in care coproprietarul caruia i s-a atribuit provizoriu bunul este obligat sa depuna sumele ce reprezinta cotele-parti cuvenite celorlalti coproprietari.
Daca coproprietarul caruia i s-a atribuit provizoriu bunul depune, in termenul stabilit, sumele cuvenite celorlalti coproprietari, instanta, prin hotararea asupra fondului procesului, ii va atribui bunul.
In cazul in care coproprietarul nu depune in termen sumele cuvenite celorlalti coproprietari, instanta va putea atribui bunul altui coproprietar, in conditiile prezentului articol.
La cererea unuia dintre coproprietari instanta, tinand seama de imprejurarile cauzei, pentru motive temeinice, va putea sa-i atribuie bunul direct prin hotararea asupra fondului procesului, stabilind totodata sumele ce se cuvin celorlalti coproprietari si termenul in care este obligat sa le plateasca.
am observat ca ati afirmat ca le agreseaza si pe "fetele mele". Sunt si fetele lui? sunt minore? Intreb pentru a afla daca ati cerut prin cererea de divort si incredintarea acestora.
in masura in care sotul este violent atat cu dvs cat si cu fetele, puteti, in timpul divortului, sa cereti, pe cale de ordonanta presedintiala, evacuarea sotului turbulent. ar ajuta foarte mult sa faceti si plangere la politie pt amenintare, astfel ati avea si probe solide pt a obtine evacuarea.
in ceea ce priveste partajul, nu este regula ca sa dureze 2-3 ani. puteti sa propuneti instantei o tranzactie, in care sa specificati ca suntei de acord sa ii platiti sulta 1/2 din valoarea apartamentului. ar fi o varianta simpla.
chiar daca nu ati propune aceasta tranzactie, dar reusiti sa faceti dovada faptului ca aveti o contributie majoritara, ca nu adus bani in casa, fiind alcoolic (martori) aveti sanse foarte mari ca apartamentul sa fie trecut in lotul dvs, urmand sa ii platiti o sulta. daca exista act notarial pt cota de 1/3, primita de la parinti, aceasta suma se va scadea din valoarea apartamentului, urmand sa se partajeze doar restul de 2/3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Andreea_Manolache Andreea_Manolache Buna ziua, ma numesc Andreea Manolache, sunt casatorita de 18 ani cu sotul meu si avem un baiat de 17 ani. De ceva timp s-a apucat de baut, vine noaptea ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj auracata auracata buna ziua. sint casatorita din 2002 si locuiesc intr-un apartament cu 3 camere proprietate comuna.(cu toata ca , casa este cumparata numai din banii mei).sotul ... (vezi toată discuția)
Partaj credit ipotecar pentru apartament. cum se procedează în astfel de situații? alinette22 alinette22 În momentul de fata sunt în proces de divorț. Împreună cu soțul am contractat un credit ipotecar pentru achiziționarea unui imobil, în urma cu un an, ... (vezi toată discuția)