Adrian Tudor 
	    	Consultant asigurari

Adrian Tudor 
	    	Consultant asigurari	    

Dianys 
	    	Utilizator

Dianys 
	    	Utilizator	    

Daniel Coman 
	    	Avocat

Daniel Coman 
	    	Avocat	    

In cazul in care imparteala in natura a unui bun nu este posibila sau ar cauza o scadere importanta a valorii acestuia ori i-ar modifica in mod pagubitor destinatia economica, la cererea unuia dintre coproprietari, instanta, prin incheiere, ii poate atribui provizoriu intregul bun. Daca mai multi coproprietari cer sa li se atribuie bunul, instanta va tine seama de criteriile prevazute la Art. 673^9. Prin incheiere ea va stabili si termenul in care coproprietarul caruia i s-a atribuit provizoriu bunul este obligat sa depuna sumele ce reprezinta cotele-parti cuvenite celorlalti coproprietari.
Daca coproprietarul caruia i s-a atribuit provizoriu bunul depune, in termenul stabilit, sumele cuvenite celorlalti coproprietari, instanta, prin hotararea asupra fondului procesului, ii va atribui bunul.
In cazul in care coproprietarul nu depune in termen sumele cuvenite celorlalti coproprietari, instanta va putea atribui bunul altui coproprietar, in conditiile prezentului articol.
La cererea unuia dintre coproprietari instanta, tinand seama de imprejurarile cauzei, pentru motive temeinice, va putea sa-i atribuie bunul direct prin hotararea asupra fondului procesului, stabilind totodata sumele ce se cuvin celorlalti coproprietari si termenul in care este obligat sa le plateasca.
 Marinela Chirita 
	    	Avocat

Marinela Chirita 
	    	Avocat	    

~ final discuție ~
 Andreea_Manolache	                   

Buna ziua, ma numesc Andreea Manolache, sunt casatorita de 18 ani cu sotul meu si avem un baiat de 17 ani. De ceva timp s-a apucat de baut, vine noaptea ... (vezi toată discuția)
	                    Andreea_Manolache	                   

Buna ziua, ma numesc Andreea Manolache, sunt casatorita de 18 ani cu sotul meu si avem un baiat de 17 ani. De ceva timp s-a apucat de baut, vine noaptea ... (vezi toată discuția)

auracata	                   

buna ziua. sint casatorita din 2002 si locuiesc intr-un apartament cu 3 camere proprietate comuna.(cu toata ca , casa este cumparata numai din banii mei).sotul ... (vezi toată discuția)
	                    auracata	                   

buna ziua. sint casatorita din 2002 si locuiesc intr-un apartament cu 3 camere proprietate comuna.(cu toata ca , casa este cumparata numai din banii mei).sotul ... (vezi toată discuția)

blogurici	                   

Am cumpărat cu credit ipotecar un apartament în 2019, în timpul căsătoriei. Avansul și ratele au fost plătite un an de soț. Din 2020 eu plătesc toate ... (vezi toată discuția)
	                    blogurici	                   

Am cumpărat cu credit ipotecar un apartament în 2019, în timpul căsătoriei. Avansul și ratele au fost plătite un an de soț. Din 2020 eu plătesc toate ... (vezi toată discuția)