avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum procedez cu TVA-UL si cu stocul
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum procedez cu TVA-UL si cu stocul

Cu 1 august devin platitoare de TVA. iN gestiune magazinului de vanzare cu amanuntul am marfuri cumparate si cu 19% si cu 24% TVA , nu am modificat preturile pe luna iulie pt ca nu m-a influientat , nefiind platitor de TVA . Cum procedez la 31 iulie, trebuie sa fac inventar , alte NUR-uri , sau procese verbale , va rog cine i-mi poate explica ?
Cel mai recent răspuns: lenareg , utilizator 15:34, 27 Iulie 2010
Nu stie numeni sa ma ajute, va rog...................
Faceti inventar cu proces verbal la stocul de marfa cu pretul de vinzare la care puneti Tva 24%,bineinteles ca se va schimba pretul si pe raft.Acesta se va da la contabila pentru inregistrare sa corespunda soldul faptic cu scripticul.
La finante trebuie sa depuneti decl .010 cu mentiunea ca a-ti trecut la platitor de TVA.
Fiscalizati casa cu Tva 24%.
Spor la vinzare=D>
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
iulia53, utilizator
Eu ca si contabila ce inregistrari trebuie sa fac?
Va multumesc mult pentru amabilitate si timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar bazdoacadaniela bazdoacadaniela buna ziua am si eu o intrebare banala as spune,si anume cum se efectueaza un inventar corect? e cineva amabil sa-mi raspunda explicit? lucrez in gestiune de ... (vezi toată discuția)
Reglare raport de gestiune corina-b corina-b am preluat o firma si am ceva probleme. Inventarul nu bate cu raportul de gestiune si nici cu balanta...am trei valori diferite...am verificat rapoartele de ... (vezi toată discuția)
Stocuri balanta versus realitate ana & maria ana & maria stocuri in balanta neconforme cu realitatea! am facut inventarul si am diferenta mare intre sodul din balanta si realitatea inventariata, ce sa fac? (vezi toată discuția)