avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Antene GSM pe blocuri de locuinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Antene GSM pe blocuri de locuinte

Buna dimineata,
Vreau sa stiu daca o firma de telefonie mobila poate instala pe terasa blocului antene GSM fara acordul tuturor locatarilor din bloc. Stiu ca in alte tari sunt interzise montarile antenelor GSM la o distanta mai mica de 150 m de scoli, spitale si mai ales pe blocurile de locuinte.
Mi-e teama ca nu cumva administratorul blocului, profitand de faptul ca locatarii sunt in mare majoritate varstnici, sa aiba o intelegere cu firma de telefonie mobila (avantajoasa pentru el din punct de vedere financiar), iar sedinta programata cu locatarii sa fie doar informativa (batranii fiind mai usor de convins atunci cand li se spune ca vor plati mai putin la intretinere daca sunt de acord cu montarea acestor antene GSM).
Ce pot face ca si locatar pentru a impiedica montarea antenelor GSM?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 20:00, 27 Iulie 2010
teoretic, multe, puteti convoca adunarea generala, puteti sa nu semnati procesul verbal dvs si inca jumatate din proprietari, puteti face plangere la primarie daca antena s-a montat deja.
Practic... nimic. In blocul nostru s-a montat antena fara acordul proprietarilor aflati in imediata vecinatate, primaria a constatat si a amendat Asociatia , au contestat amenda, judecatoria s-a pronuntat , amenda trebuie platita , antena e tot acolo, cu banii incasati nu s-a facut nimic in bloc, primul an din contract a trecut, banii nu se regasesc in nici o investitie, contul Asociatiei nu poate fi verificat fara imputernicire ca sa se stie daca mai sunt in cont.........Deci , nu puteti face nimic.
Chestia cu convocati adunarea generala, cereti comitetului, etc .... apanajul unei practici cunoscute ..... Doar daca vreti sa va luptati cu morile de vant puteti incerca sa va adresati mai intai presedintelui, pe urma Primariei, apoi instantei
Atentie!
Administratorul nu are caderea sa decida nimic.

Proprietarii hotarasc in Adunarea Generala sau comitetul executiv cu presedintele decid in cazul in care nu se convoaca AG.
Si daca tot va strangeti si hotarati sa permiteti montarea acestei antene, hotarati sa se afiseze in fiecare luna cat s-a incasat din chirie si unde sunt depusi banii sau pe ce se cheltuiesc.
dan.dan a scris:
Mi-e teama ca nu cumva administratorul blocului, profitand de faptul ca locatarii sunt in mare majoritate varstnici, sa aiba o intelegere cu firma de telefonie mobila (avantajoasa pentru el din punct de vedere financiar),

Administratorul este angajatul dumneavoastra. Decizii se pot lua de catre comitetul executiv in frunte cu presedintele asociatiei ales de dumneavoastra. administratorul doar executa aceste decizii.
Incasare unei chirii de catre asociatie nu este in avantajul administratorului ci in avantajul asociatiei, a tuturor proprietarilor. Maine-poimaine puteti angaja alt administrator iar asociatia, comitetul, proprietarii raman cu banii incasati sau cu acel contract care aduc lunar bani.

La noi in asociatie, proprietarii nu au fost deacord sa se monteze o asemenea antena pe bloc. Aceasta ne-ar fi adus peste 1000 euro pe luna. Firma a cautat in zona si-a facut oferta si altor asociatii. Acum ne uitam la antenele care s-au instalat pe blocul de alaturi. Din spusele unor cunoscatori, se pare ca suntem afectati mai mult de radiatii decat daca ar fi fost instalate pe blocul nostru.
Adica suntem si expusi si fara bani.
La asa ceva trebuie acordul asociatiei si evident contract intre asociatie si proprietarul antenei.
Aia cu acordul cui au montat antena ?
Pe cine intrebati @BX?

Alte discuții în legătură

Montare antena tv pe terasa blocului alinachi alinachi Buna ziua, doresc sa montez o antena TV tip satelit pe terasa blocului, insa administratorul imi interzice accesul la terasa blocului. Avand in vedere ca eu ... (vezi toată discuția)
Antene gsm marpl2005 marpl2005 Suntem o asociatie de proprietari constituita din doua blocuri(la distanta de 10cm unul de celalalt), pe unul din blocuri este montata o antena GSM pentru care ... (vezi toată discuția)
Montarea antenelor gsm pe bloc Maciuca Maciuca Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc alcatuit din cinci scari. Vecinii de pe scara mea(E) DORESC MONTAREA antenelor GSM DEASUPRA noastra. Nu au primit semnaturile ... (vezi toată discuția)