avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restituire prima de vacanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restituire prima de vacanta

Speta!

In situatia in care am citit astazi un articol destul de interesant referitor la indemnizatia de concediu, eu mi-am inaintat cererea de incetare rap. de munca cu art.55 lit.b) acordul partilor. Nu am fost angajat de la inceputul anului si se pare ca nu voi prinde nici sfarsitul lui.....din fericire, dar am beneficiat de indemnizatia de concediu de odihna sau mai exact "prima de vacanta" asa cum apare termenul in contractul colectiv de munca al institutiei.
Deci, sunt obligata sau nu la restituirea acestei prime ( in ccm nu este specificat nimic privitor la aceasta situatie) ?Daca da sau nu, va rog frumos sa-mi indicati si cadrul legal in baza caruia imi este solicitata restituirea.

Mi-am fi de mare ajutor raspunsul in conditiile in care chiar ma descurc foarte greu cu banii iar viitorul job e si mai si! #-o:sorry:

O zi placuta tuturor!
Cel mai recent răspuns: Iulia Paraschiva , Consultant de business 15:19, 26 Iulie 2010
vi i-a cerut cineva?
daca vii cer cumva si nu-i dati de buna voie,ar trebui sa va dea in judecata ca sa-i recupereze!
Daca va semneaza cererea de incetare a raportului de munca e bine
Institutiile mari nu se complica sa dea un salariat in judecata pt cateva milioane de regula.
Depinde cum este prinsa aceasta prima de vacanta in contractul colectiv de munca;
Nu uitati ca mai sunt si prosti multi care nu-si dau seama.

Buna ziua,

In c.c.m.nu este specificat daca se opreste sau nu prima de vacanta pentru perioada care nu se mai lucreaza datorita incetarii c.i.m., iar de cerut nu este neaparat nevoie sa-i ceara in conditiile in care mai am de primit o lichidare din care pot foarte usor sa-mi opreasca prima de vacanta fara sa-mi mai dea o notificare sau altceva. Intrebarea mea este : este legal sa-mi opreasca banii astia direct din salar la ultima plata? si daca da care este explicatia legala.
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
Iulia Paraschiva, Consultant de business

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Institutie publica - restituire indemnizatie concediu incasata in plus in anul 2010 cris_tudor cris_tudor Rog sa analizati urmatoarea speta: In luna februarie 2010 am incasat indemnizatia concediu aferenta anului 2010 urmand cu incepand cu data de 01 martie 2010 ... (vezi toată discuția)
Prima de vacanta functionari publici nicoleta74 nicoleta74 Buna ziua, am o problema la care, ca de obicei, pentru rezolvare sunt mai multe pareri. Suna cam asa: am avut calitatea de functionar public pana la data de 1 ... (vezi toată discuția)
Lucrez intr o firma 2 zile cu 2 zile adica 2 zile sunt la munca ... Dani1993 Dani1993 Lucrez intr o firma 2 zile cu 2 zile adica 2 zile sunt la munca 13 ore pe zi și 2 zile am liber.Din care 1 singur weeknd pe luna îl am liber.Cand îmi iau ... (vezi toată discuția)