avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Institutie publica - restituire indemnizatie concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Institutie publica - restituire indemnizatie concediu incasata in plus in anul 2010

Rog sa analizati urmatoarea speta:
In luna februarie 2010 am incasat indemnizatia concediu aferenta anului 2010 urmand cu incepand cu data de 01 martie 2010 sa efectuez concediul de odihna in natura conform programarii. In luna martie nu a fost posibil decat efectuarea a 4 zile co(aveam functie de conducere in institutia publica) , urmand ca ulterior (pana la sfarsitul anului) sa efectuez si celelalte zile co ramase. incepand cu data de 01 iunie 2010 a avut loc comasarea mai multor institutii publice. in luna iulie 2010 am primit decizie de concediere conform art. 65 (1)"pentru motive care nu tin de persoana salariatului" iar in august 2010 contractul de munca a incetat. Avand in vedere ca nu am incasat prima de vacanta in anul 2010 (drept prevazut in contractul colectiv de munca aplicabil la nivel de unitate), in anul 2012 am revenit cu o cerere solicitand acest drept. Raspunsul dumnealor a fost ca daca mi-ar acorda prima de vacanta tot eu as fi datoare institutiei cu indemnizatia de concediu incasata in plus. Codul Muncii spune ca indemnizatia de concediu incasata in plus, se restituie de catre salariat doar in cazul in care contractul individual de munca a incetat din culpa sa. Daca ma adresez instantei de judecata voi avea castig de cauza? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
cris_tudor, utilizator
Cel mai recent răspuns: cris_tudor , utilizator 16:16, 6 Martie 2013
Cum a incetat raportul dvs de munca?
Am fost concediata prin desfiintarea postului conf. art 65 alin. 1
In acest caz, nu aveti obligatia sa restituiti unitatii partea din indemnizatia de concediu
corespunzatoare perioadei nelucrate din anul pentru care i s-a acordat acel concediu.
Va multumesc mult pentru raspuns. Pot solicita prima de vacanta aferenta an 2010 in instanta? Va rog sa imi indicati daca se poate niste articole din legi pe baza carora sa-mi formulez plangerea.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
cris_tudor, utilizator
Referitor la prima de vacanta , raspunsul este negativ .... dreptul dvs la actiune in instanta s-a prescris ...

Alte discuții în legătură

Concediu de odihnã efectuat anticipat ciprianelena ciprianelena La 1 ianuarie 2010 am solicitat efectuarea integrală a concediului de odihnă pe acel an, apoi am efectuat concediul de maternitate de 126 de zile şi ... (vezi toată discuția)
Concediere cf art 65 (1) ameliad ameliad Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pe care incec sa-l gasesc dar nu gasesc o baza legala. Societatea la care lucrez concediaza cf art 65(1) un ... (vezi toată discuția)
Daca mai pot lua concediul de odihna? CONDRUT CONDRUT Am fost nevoita sa stau in Concediu Medical anul acesta timp de 7 luni, (februarie-august), si as vrea sa stiu cate zile de Concediu de odihna pot lua, anul ... (vezi toată discuția)