avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunuri dobandite in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunuri dobandite in timpul casatoriei

Buna ziua! Sunt casatorita de 6 ani si 6 luni, si sotul meu la orice cearta in familie,ma ameninta ca vrea sa ia bunurile comune din locuinta,fara ca eu sa fiu de acord. Mentionez ca locuinta este pe numele meu de fata, dobandita inaintea casatoriei. Ce pot face eu pentru a-l impiedica sa faca acest lucru? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:45, 26 Iulie 2010
Daca sustrage din bunuri comune, puteti formula plangere prealabila pentru infractiunea de furt.
In rimul rand ar trebui sa inventariati toate bunurile din casa intr-un proces- verbal incheiat in prezenta a 2 martori-martori care sa nu fie rude , martorii sa fie identificati cu nume, prenume, CNP si serie CI, semnatura si data intocmirii.
Daca aveti facturi din care sa rezulte achizitionarea a unora dintre aceste bunuri este bine sa le pastrati.
Daca constatati ca au disparut din bunuri puteti formula plangere pentru infractiunea prev. de art.210 al.1 teza a I-a c.p.
Plangerea trebuie dovedita cu 2 martori si inscrisuri si se depune in termen de 60 de zile de la data cunoasterii faptuitorului la parchetul de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond.
Mai aveti posibilitatea sa procedati la procedura asigurarii de dovezi intemeiata pe disp.art.235 c.proc.civ. si urm .prin instanta- executor judecatoresc, insa aici aveti nevoie de consilierea unui avocat.

Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire cipriang4s cipriang4s buna seara! in anul trecut 2009 luna a octombriebunica mea a fost lovita de un vecin pe proprietatea fiicei ei, a re un certificat medicolegal de 10-12 zile ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor adrian197412 adrian197412 primesc de foarte multe ori amenintari din partea vecinilor imi usuca florile de linga gard ma ameninta ca-mi omoara ciini (pichinez)toate acestea pt ca eu nu ... (vezi toată discuția)
Furt! GueRa GueRa In cazul in care nu am depus plangere penala pentru furt in termenul prevazut de lege, respectiv 2 luni, am vreo alta optiune? (vezi toată discuția)