avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Exceptiile de neconstitutionalitate si insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Exceptiile de neconstitutionalitate si insolventa

Exceptiile de neconstitutionaliate-admisibile- pentru articole din legea insolventei pot suspenda executarea procedurilor de insolventa?
Cel mai recent răspuns: florindbro , utilizator 08:25, 19 Septembrie 2010
Art.137 alin.2 din Codul de proc.civila.
Aceste exceptii nu pun in discutie fondul dreptului, de aceea cred ca se poate .
Cel putin asa scrie in lucrari de specialitate(Fl.Magureanu ), deoarece in actualul Cod de proc.civila nu sunt date lamuriri in plus,in acest sens .
Marius Bote .
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Tot la art.29 din legea 47/1992 scrie:
4) Sesizarea Curţii Constituţionale se dispune de către instanţa în faţa căreia s-a ridicat excepţia de neconstituţionalitate, printr-o încheiere care va cuprinde punctele de vedere ale părţilor, opinia instanţei asupra excepţiei, şi va fi însoţită de dovezile depuse de părţi. Dacă excepţia a fost ridicată din oficiu, încheierea trebuie motivată, cuprinzând şi susţinerile părţilor, precum şi dovezile necesare.
(5) Pe perioada soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate judecarea cauzei se suspendă.
(6) Dacă excepţia este inadmisibilă, fiind contrară prevederilor alin.(1), (2) sau (3), instanţa respinge printr-o încheiere motivată cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Încheierea poate fi atacată numai cu recurs la instanţa imediat superioară, în termen de 48 de ore de la pronunţare. Recursul se judecă în termen de 3 zile.

Eu inteleg ca problema se rezolva printr-o incheiere care nu cuprinde si alte aspecte (nici chiar fondul). Avand in vedere ca in caz de respingere se poate face recurs in 48 ore, judecarea fondului odata cu exceptia ar duce la recurs la recurs...
Ma poate ajuta cineva?
Va rog un raspuns...
Se pare ca acest raspuns il voi afla doar in 20 octombrie cand am termen la ICCJ ?

Nu l-am aflat nici la al doilea termen din 15 decembrie. Astept al treilea termen...
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
florindbro, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la incheierea de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate florindbro florindbro Prin incheierea data de Curtea de Apel Timisoara la data de 01.07.2010 se respinge cererea de suspendare provizorie pana la solutionarea recursului in cadrul ... (vezi toată discuția)
Incheierile date la exceptiile de neconstitutionalitate florindbro florindbro Incheierile date la exceptiile de neconstitutionalitate se dau impreuna cu alte exceptii sau eventual cu fondul procesului sau se dau separat? (vezi toată discuția)
Recurs impotriva incheierii miruna.c miruna.c speta e asa: odata cu recursul am ridicat o exceptie de neconstitutionalitate. recursul s-a solutionat pe 30 nov. asa : respinge recursul ca nefondat. despre ... (vezi toată discuția)