avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA probleme asig. pensie si sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA probleme asig. pensie si sanatate

Am si eu pfa si practic activitatea de cizmar, de curand am aflat ca trebuiau platite asig. pentru pensie si sanatate si am fost si m-am inregistrat si am de plata retroactiv din 2007 suma de 6300 cu tot cu majorari, asta numai pentru pensie, aici intrand dobanda care tot creste pe parcursul platii. Intrebarile mele sunt legate de faptul ca pe langa banii astia trebuie sa platesc si la sanatate si culmea ar fi sa fie tot retroactiv. Acum oare cum se beneficiaza de sanatate?ma imbolnavesc din urma? Ca pensie am inteles se agauga ca vechime.
Multumesc anticipat pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: giolgau , utilizator 23:14, 27 Iulie 2010
Mergeti la Sanatate la d-voastra si vedeti:(
S-ar putea sa platiti de cind v-ati Infiintat PFA..sanatatea se platea si pina la 1Iulie.Nu are nimic imbolnavirea cu plata,aceasta este stagiu de cotizare sa puteti beneficia de in viitor de asistenta sanitara.
retroactiv 5 ani ,si penalitati o gramada ! asa am platit si eu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati pentru pfa tecson11 tecson11 Buna ziua, Am si eu o problema,doresc sa devin P.F.A si am inteles ca pentru faptul ca PFA are statutul de angajator ,la pensii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cass pt pfa nou infiintata mariana_en mariana_en din cate am inteles, este obligatorie plata cass si pt veniturile obtinute ca PFA, chiar daca sunt salariat la alta firma. concret, cum se plateste aceasta ... (vezi toată discuția)
Cass pentru pfa care este si salariat tazyx tazyx Daca sint angajat cu CM dar detin si un PFA care mai face complet aleator cite o factura ( sa zicem una la 4-6 luni ), cum calculez si platesc CASS-ul ... (vezi toată discuția)