avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aceeasi instanta din Constanta........situatie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aceeasi instanta din Constanta........situatie disperata!!!!

De aproape patru luni astept de la instanta comunicarea unei motivari a hotararii pentru a putea introduce recurs.
Am fost de nenumarate ori la tribunal sa intreb despre aceasta si raspunsurile curgeau invariabil:"asteptati acasa, dosarul este la motivat, daca nu ati primit nimic pana acum".
Astazi dupa ce am vazut ca a iesit"postarita"din scara blocului am coborat, asa cum fac de obicei aproape in fiecare zi, sa vad daca a sosit ceva.
Mare surpriza ;am gasit motivarea, avea data postei de plecare 09.07.2010 si data sosirii la oficiu arondat 10.07.2010.cu alte cuvinte se pare ca am pierdut posibilitatea de a mai introduce recurs.
Mai am vreo sansa in acest caz?:hammer:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:22, 27 Iulie 2010
rosu gheorghe a scris:

Am verificat. Este vorba de 10 zile pentru recurs, iar data este trecuta in clar, 10.07.2010.

Nu cred ca ati depasit termenul de recurs.
Potrivit art. 301 C. proc. civ. tremenul de recurs este de 15 zile de la data comunicarii hotararii, daca legea nu dispune altfel. In cazul dv. instanta a stabilit termenul de 10 zile.(cred ca obiectul supus judecatii este un conflict de munca).
Nu trebuie sa faceti confuzie intre comunicarea hotararii , pe care vreti sa o atacati cu recurs si motivarea hotararii de catre instanta.
Nu conteaza data postei (10.07.2010), ci data pe care ati trecut-o dv. pe partea comunicarii hotararii si care a ramas la postas. Adica data de 26.07.a.c. Deci de la aceasta data curge teremenul de recurs.
Este necesar sa cititi cu atentie hotararea pe care ati primit-o si sa gasiti unul sau mai multe motive de casare.
Succes!

Pentru a va confirma data reala a primirii Hotaririi, as zice sa solicitati de urgenta printr-o cerere adresata Dirigintelui Oficiului Postal de care apartineti, - declansarea unei anchete interne, pentru a stabili exact motivele intirzierii expeditiei si a va preciza in scris data la care ati primit-o la cutia postala.
Astazi am fost la oficiul postal de care apartin si dupa multe discutii la telefon, din biroul dirigintelui de oficiu, cu postasul, acesta a sustinut ca nu a avut de dus la adresa mea in aceasta luna nicio comunicare de hotarare judecatoreasca.
In urma insistentelor mele, dirigintele de oficiu verifica evidentele transmiterii corespondentei si constata ca in data de 10.07.2010 apare ca postasul a afisat la domiciliul meu comunicarea si ca urmare a acestei evidente imi elibereaza un document in acest sens.
Cu alte cuvinte acest document ce mi s-a eliberat nu face altceva decat sa consfinteasca un neadevar si sa ma faca direct raspunzator de imposibilitatea
declararii recursului.
Ar mai fi ceva de facut?
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
rosu gheorghe, utilizator
Puteti solicita instantei repunerea in termenul de recurs ...
Darie Tudor a scris:

Nu conteaza data postei (10.07.2010), ci data pe care ati trecut-o dv. pe partea comunicarii hotararii si care a ramas la postas. Adica data de 26.07.a.c. Deci de la aceasta data curge teremenul de recurs.
Este necesar sa cititi cu atentie hotararea pe care ati primit-o si sa gasiti unul sau mai multe motive de casare.
Succes!

Eu ma mir cum de a ajuns in cutia potala documentul dupa atatea zile de la data postei si dumneavoastra sustineti ca eu l-as fi primit si semnat.
Cum ati dedus asa ceva din cate am scris eu?

Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
rosu gheorghe, utilizator

Alte discuții în legătură

Depasire termen recurs mariavasile mariavasile Pe 20 iunie s-a dat sentinta civila cu drept de recurs in 10 zile de la data comunicarii, pe data de 21 iunie am depus cerere catre instanta de judecata ... (vezi toată discuția)
Comunicare sentinta Monica H. Monica H. instantele noastre de judecata ma lasa din nou fara cuvinte.... am pierdut un proces (litigiu de munca)...si am primit o notificare sa platim (avand anexata ... (vezi toată discuția)
Recurs in 15 zile de la comunicare Abuletz Abuletz Buna ziua, Am o intrebare privind termenul de recurs si mai concret: am un dosar la judecatoria sector 6 a carui solutie a fost pronuntata in sedinta ... (vezi toată discuția)