avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aceeasi instanta din Constanta........situatie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aceeasi instanta din Constanta........situatie disperata!!!!

De aproape patru luni astept de la instanta comunicarea unei motivari a hotararii pentru a putea introduce recurs.
Am fost de nenumarate ori la tribunal sa intreb despre aceasta si raspunsurile curgeau invariabil:"asteptati acasa, dosarul este la motivat, daca nu ati primit nimic pana acum".
Astazi dupa ce am vazut ca a iesit"postarita"din scara blocului am coborat, asa cum fac de obicei aproape in fiecare zi, sa vad daca a sosit ceva.
Mare surpriza ;am gasit motivarea, avea data postei de plecare 09.07.2010 si data sosirii la oficiu arondat 10.07.2010.cu alte cuvinte se pare ca am pierdut posibilitatea de a mai introduce recurs.
Mai am vreo sansa in acest caz?:hammer:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:22, 27 Iulie 2010
freeelis a scris:

Puteti solicita instantei repunerea in termenul de recurs ...

Cred ca asta este singura solutie si trebuie sa vad ce inseamna si asa ceva.
Cine ne lasa destinul in mana unui postas inconstient fara sa putem face mare lucru?
Termenul de recurs este un termen legal imperativ, astfel incat nerespectarea lui va atrage decaderea din dreptul de a exercita calea de atac, cu consecinta respingerii recursului ca tardiv formulat.
Cererea de repunere in termenul de exercitare a recursului trebuie formulata in termenul prevazut de art. 103 alin. 2 Cod procedura civila, facandu-se dovada acelei imprejurari mai presus de vointa partii care au impiedicat-o sa efectueze actul procedural in termenul prevazut de lege.

Cererea de repunere in termenul de recurs trebuie sa fie motivata in drept pe dispozitiile art.103 Cod procedura civila, iar in fapt pe imprejurarea ca nu v-ati putut exercita dreptul de a declara recurs in termen deoarece procedura de comunicare a deciziei a fost indeplinita incorect...
freeelis a scris:

Termenul de recurs este un termen legal imperativ, astfel incat nerespectarea lui va atrage decaderea din dreptul de a exercita calea de atac, cu consecinta respingerii recursului ca tardiv formulat.
Cererea de repunere in termenul de exercitare a recursului trebuie formulata in termenul prevazut de art. 103 alin. 2 Cod procedura civila, facandu-se dovada acelei imprejurari mai presus de vointa partii care au impiedicat-o sa efectueze actul procedural in termenul prevazut de lege.

Cererea de repunere in termenul de recurs trebuie sa fie motivata in drept pe dispozitiile art.103 Cod procedura civila, iar in fapt pe imprejurarea ca nu v-ati putut exercita dreptul de a declara recurs in termen deoarece procedura de comunicare a deciziei a fost indeplinita incorect...

Care este instanta catre care se face aceasta cerere?
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
rosu gheorghe, utilizator
Cererea se depune impreuna cu cea de recurs la instanta a carei hotarare se ataca ... adica la Tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire termen recurs mariavasile mariavasile Pe 20 iunie s-a dat sentinta civila cu drept de recurs in 10 zile de la data comunicarii, pe data de 21 iunie am depus cerere catre instanta de judecata ... (vezi toată discuția)
Comunicare sentinta Monica H. Monica H. instantele noastre de judecata ma lasa din nou fara cuvinte.... am pierdut un proces (litigiu de munca)...si am primit o notificare sa platim (avand anexata ... (vezi toată discuția)
Recurs in 15 zile de la comunicare Abuletz Abuletz Buna ziua, Am o intrebare privind termenul de recurs si mai concret: am un dosar la judecatoria sector 6 a carui solutie a fost pronuntata in sedinta ... (vezi toată discuția)