avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Va rog sa emiteti o parere autorizata in cazul urmator: Un absolvent al invatamintului superior de anul acesta, are dreptul sa primeasca ajutorul de somaj, pina la momentul identificarii si obtinerii unui loc de munca ? Precizez ca absolventul a mai lucrat in timpul facultatii pe perioade limitate de timp, la momentul acesta nu mai lucreaza, iar dupa facultate s-a inscris si a fost admis la cursurile de MASTER -Buget - zi.
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 14:52, 27 Iulie 2010
Buna ziua,

conform legii somajului, indemnizaţia se acordă o singură dată pentru fiecare formă de învăţământ absolvită (exemplu: şase luni pentru absolventul de liceu, de şcoală postliceală sau de colegiu etc.). În cazul în care – la data la care îşi cere dreptul – solicitantul urmează o formă de învăţământ, nu va beneficia de ajutorul financiar de la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj absolvent facultate Deniszet Deniszet Buna ziua, Am absolvit facultatea in urma cu 3 saptamani. Intrebarea mea este: pot intra in somaj si daca da in ce conditii ? ce acte imi sunt necesare ? ... (vezi toată discuția)
Somaj andrusca1000 andrusca1000 As dori sa stiu daca dupa terminarea liceului se poate primi somaj daca persoana respectiva se inscrie la o scoala post liceala in toamna.Multumesc!!!!!!! (vezi toată discuția)
Masterat CristiMinc CristiMinc In 2001 am absolvit o forma de invatamant de scurta durata, 3 ani, obtinind o diploma de Inginer Colegiu . Pentru a urma un masterat intr-o alta specialitate ... (vezi toată discuția)