avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Masterat
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Masterat

In 2001 am absolvit o forma de invatamant de scurta durata, 3 ani, obtinind o diploma de Inginer Colegiu . Pentru a urma un masterat intr-o alta specialitate decat ingineria, este suficienta forma de invatamant urmata sau aceasta trebuie complectata. Cu alte cuvinte, pot urma un masterat , fiind absolvent al unui Colegiu Universitar Tehnic in 2001 ? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: CristiMinc , utilizator 22:56, 8 Noiembrie 2016
Nu puteți, trebuie săpromovați un program de studii universitare de licență
Potrivit legii educației naționale 1/2011
[ link extern ]

Articolul 156
Pot candida la programe de studii universitare de master absolvenţii cu diplomă de licenţă sau echivalentă.

Dvs sunteți absolvent al unui colegiu care este o formă a învățământului postliceal(legea 1/2011 a educației naționale, art 44, alin 3^1).
(3^1) Învăţământul postliceal se organizează în şcoli postliceale cu personalitate juridică sau ca structuri fără personalitate juridică, în cadrul liceelor cu personalitate juridică, ori în colegii în cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate.
Imi cer scuze, dar nu cred ca a-ti inteles foarte bine speta. Forma de invatamant absolvita nu e una postliceala, diploma a fost eliberata de Colegiul Universitar Tehnic Cluj-Napoca si s-a finalizat cu examen de licenta, forma de invatamant fiind una de scurta durata, 3 ani, echivalentul profesiei subinginer pina prin 2000. Mi-e greu sa cred ca Politehnica organizeaza studii postliceale .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere/echivalare invatamant scurta durata (colegii universitare) ContSters199599 ContSters199599 Buna ziua, As avea nevoie de cateva clarificari din punctul de vedere al ocuparii unui post prevazut cu studii superioare, mai exact la cerinte apare ... (vezi toată discuția)
Statut juridic diploma de absolvire, inginer colegiu - 2001, legea 84/1995 Promoafaceri Promoafaceri Buna ziua! In urma unui curs sustinut la un furnizor de formare profesionala, comisia de examinare de la Autoritatea Nationala pentru Calificari, a constatat ... (vezi toată discuția)
Reducere impozit pe salariu - angajat it ContSters199599 ContSters199599 Buna ziua, In ce conditii un angajat poate beneficia de reducerea de impozit pe salariu ? Un subinginer de colegiu in profilul electric, specializarea ... (vezi toată discuția)