avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot actiona in instanta presa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot actiona in instanta presa?

Am o problema, multe ziare mi-au denigrat numele in diferite articole, desi nu sunt o persoana publica... Vreau sa actionez in instanta. Se poate? Am acest drept? In baza carei legi? Va multumesc. Nu atiu daca am incadrat corect, rog sa se mute in alt topic daca am gresit..
Cel mai recent răspuns: george.adi , utilizator 12:04, 27 Iulie 2010
Aveti dreptul sa apelati la instanta daca va considerati lezat in drepturile dvs. si nu exista alta cale de reparare a prejudiciului...insulta, calomnie (va sfatuiesc sa mergeti pe calea civila)!

avocat Radu Stan
Am inteles. Si ce cai de reparare a prejudiciului sunt? De ce pe partea civila?
Mai am o intrebare. Ziaristii au voie sa publice in ziar un articol fara voia celui despre care scrie? Si au voie sa faca public adresa de locuinta a unei persoane?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere calomnie, insulta, denigrarea imaginii cocodog cocodog Am o rugaminte! In cat timp se prescrie o fapta de calomnie, denigrare:? As dori sa actionez in judecata un ziarist pentru denigrarea intr-un articol, acuzatii ... (vezi toată discuția)
Sanctionare ziarist sau ziar???? niculaucarmen niculaucarmen in cazul in care vrem sa facem o plangere pentru un articol publicat la ziar, cine solicitam sa fie tras la raspundere, autorul articolului sau ziarul???? care ... (vezi toată discuția)
Insulta prin presa miutica miutica Buna ziua.Am o problema cu presa. P 20 04 2012 2 ziare au scris un articol despre clanul C. Dar nu asta e problema. In articol le-au dat numele complet ... (vezi toată discuția)