avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic care a terminat facultatea de ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic care a terminat facultatea de marketing

Explicati-mi si mie va rog cum se poate ca un ungajat care a terminat o facultate de markenting sa lucreze in cadrul oficiului juridic al unei institutii si unui alt angajat care a terminat Stiinte Juridice i se spune ca nu sunt posturi libere in cadrul acelui oficiu juridic....In primul rand ca si consilier juridic poate sa lucreze doar cel care a absolvit o Facultate de Drept din cate stiu eu...sau este posibil orice in ziua de azi....Dati-miva rog un sfat ce pot face in acest caz.....Va multumesc......
Cel mai recent răspuns: mony , utilizator 13:36, 4 August 2010
E posibil sa lucreze in cadrul dep juridic, dar fiind incadrat pe alta functie, de exemplu, secretar, sau orice altceva. Nu poate activa pe un post ca si consilier juridic fara sa aibe diploma de licenta in domeniu.
consilier juridic este numai cel ce a aboslvit o facultate de drept...atata timp cat nu semneaza in calitate de consilier juridic nu este o problema!
Sunt de acord cu dvs.dar atunci nu ar trebui sa se spuna ca nu sunt posturi libere in cadrul acelui birou din moment ce acea persoana lucreaza acolo pt biroul juridic intocmeste acte pt cei care lucreaza in cadrul biroului......
poate organigrama nu mai prevede posturi la acel departament....poate prevede de ex 5 posturi de consilier juridic si un post de secretara/dactilograf....etc....
buna ziua. In cadrul unei scheme de organizare a unei institutii sunt prevazute diferite posturi, care au diferite denumiri (inspector, specialist, etc) si pentru care se mentioneaza ca pot fi incadrate de persoane care au studii superioare. Nu se precizeaza aproape niciodata ce fel de facultate trebuie sa termini, doar daca sunt studii superioare de lunga durata. Foarte rar sunt compartimente unde se prevad studii superioare de o anumita competenta. Asa ca este foarte posibil si corect ca la compartimentul juridic al unei institutii sa fie incadrata o persoana care a absolvit o alta facultate decat cea de drept, conditia fiind sa fi absolvit studii superioare intr-un domeniu chiar apropiat profilului de drept. Desigur ca locul fiind ocupat si nefiind un alt loc vacant nu se pot face incadrari chiar daca dvs. aveti studii stricte de specialitate pentru locul respectiv. Nu poate fi data afara persoana care ocupa locul respectiv doar ca studiile dvs. sunt mai la obiect cu profilul compartimentului respectiv. Puteti sa participati la un eventual concurs care se poate organiza daca un post la compartimentul respectiv va deveni vacant, adica daca nu va mai fi nimeni angajat pe postul respectiv. Va sfatuiesc insa sa cautati o alta institutie care are locuri vacante. Si dvs. puteti ocupa un loc de munca care este prevazut cu studii superioare sau medii chiar daca nu are stricta legatura cu profilul facultatii pe care ati absolvit-o. Succes!

Alte discuții în legătură

Studii medii inspector resurse umane constantin_florea57 constantin_florea57 absolvent studii superioare fac. drept -stiinte juridice ce post pot ocupa in cadrul biroului resurse umane?. (vezi toată discuția)
Promovare in functia publica sarm07opr sarm07opr Am absolvit Facultatea de Drept - 4 ani in iulie 2009.Va rog sa-mi raspundeti daca voi fi promovat in functia publica pe studii de scurta durata sau pe studii ... (vezi toată discuția)
Promovare in functie (secretar dactilograf) Sanda67 Sanda67 Buna ziua O persoana incadrata ca secretar - dactilograf (personal contractual) intr-o institutie publica, poate promova in functie ca urmare a absolvirii ... (vezi toată discuția)