Am urmatoarea problema:
-in anul 2009 luna Mai aveam datorii la intrtinere formate din debit si penalizari.Am stabilit cu presedintele asociatiei,administratorul si asa-zisul contabil ca sa platesc debitele (destulde mari) in termen de 3 luni si ma vor ierta de penalizari.
Cu eforturi foarte mari am reusit sa le platesc in termen,dar intre timp presedintele a decedat iar contabilul nu vrea sa mai recunoasca intelegerea .
Intrebarea mea este urmatoarea:
-In cit timp se prescriu penalizarile daca asociatia nu face nici un demers ptr a le recupera(3 ani sau ca 5 ani)?
mentionez ca de atunci sunt la zi cu platile.
Multumesc
Daca nu va solicita plata penalizarilor timp de 3 ani nu mai au dreptul sa solicite acestec penalizari in instanta. Forma cea mai simpla este notificarea. Daca aveti o notificare emisa de asociatie, de exemplu, in septembrie 2009 si nu va mai notifica sau nu va actioneaza in instanta pana in sept 2012, se prescrie datoria si penalizare dinainte de sept 2009. Daca aveti o datorie sau/si penalizare din martie 2010 aceasta se prescrie in martie 2013, daca nu va notifica sau actioneaza in instanta pana atunci. Dar daca va notifica sau actioneaza in instanta cu o zi inainte de implinirea a 3 ani, inceteaza prescrierea.