avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probele obtinute cu ajutorul detectivilor particulari ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probele obtinute cu ajutorul detectivilor particulari ...

sunt acceptate in instanta, in cadrul proceselor civile?

multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:19, 27 Iulie 2010
Buna ziua !
Bineinteles ca sunt acceptate , in masura in care sunt concludente si obtinute in mod legal, adica cu respectarea prevederilor Legii nr. 329 din 2003, actualizata privind exercitarea profesiei de detectiv particular.
Cu stima !
Banuiesc ca va referiti la fotografii.Da, acestea pot fi folosite ca probe si pot fi depuse la dosar in cadrul probei cu inscrisuri.
Multumesc pentru raspunsuri.
Instanta mi-a respins cererea de incredintare provizorie a minorilor si i-a incredintat pe copii tatalui acestora, pana la solutionarea procesului de divort.
Din pacate instanta nu a tinut cont de probele pe care le-am adus si a considerat ca desi tatal copiilor lucreaza de dimineata pana seara tarziu, poate avea grija de acestia.
In acest moment copiii locuiesc la bunicii paterni, asa cum m-am temut, tatal lor neputand sa le fie aproape din pricina jobului care-l solicita adesea, inclusiv pe timpul noptii.
M-ar interesa sa stiu daca-mi este de folos un detectiv particular care sa dovedeasca faptul ca minorilor li s-a schimbat domiciliul si ca nu tatal este acela care se ocupa de cresterea si educarea lor.

Multumesc inca o data.
Opinia mea este ca nu va ajuta prea mult acest aspect schimbarea de domiciuliu a minorilor pentru ca se pune problema ca tatal in acest caz ( serviciu solicitant si prelungit ca ore) este ajutat la cresterea si educarea minorilor de parintii sai in speta buniciii paterni.
Cred ca alta este problema in cazul dvs. cred ca apararea pe care ati facut-o a fost deficitara in ceea ce priveste interesul minorilor si anume acela de a fi incredintati chiar si provizoriiu mamei.
Mi s-a parut suficinet sa aduc dovezi ca este in interesul copiilor sa ramana cu mama lor, atat timp cat eu lucrez doar patru ore pe zi si nu am nevoie de ajutorul bunicilor decat in cazuri de maxima urgenta.
Custodia, credeam eu, se disputa intre cei doi parinti, nu se acorda familiei extinse.
Fara ajutorul bunicilor paterni, copiii mei sunt practic abandonati - tatal lor nu poate petrece cu ei decat cateva ore zilnic.
Nu am inteles deloc de ce instanta a considerat oportun ca prezenta bunicilor in viata copiilor e mai importanta decat a mamei lor.
Este frustrant sa stiu ca sunt tot timpul disponibila si-n aceasta vreme copiii mei merg in parc cu cumnata mea sau cu alte rude ale sotului, mai ales ca abia mi se permite sa vorbesc la telefon cu copiii.

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului sorin77 sorin77 as vrea sa stiu in ce conditii eu ca tata as putea obtine incredintarea minorului.sunt in divort cu sotia din culpa comuna,ea a cerut incredintarea catre ea cu ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Acon Insolvency Group SPRL Acon Insolvency Group SPRL buna ziua, ce se poate face in cazul de incredintare minor atata timp cat tatal si mama nu sunt casatoriti, tatal este inchis in germania iar mama este in ... (vezi toată discuția)
Copiii .......la mama sau la tata? mona_lisa mona_lisa Buna ziua! Am o prietena care se afla intr o situatie disperata, De cativa ani traieste in concubinaj cu partenerul de viata cu care are 2 copii acestia fiind ... (vezi toată discuția)