avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copiii .......la mama sau la tata?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copiii .......la mama sau la tata?

Buna ziua! Am o prietena care se afla intr o situatie disperata, De cativa ani traieste in concubinaj cu partenerul de viata cu care are 2 copii acestia fiind recunoscuti de tata. De o bucata de vreme in cuplu au inceput probleme. Prietena mea doreste ca partenerul ei sa plece , el nu pleaca din casa ei fara copii. Ce se intampla daca el ia copiii? Cui ii sunt incredintati de drept copiii?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 00:54, 20 August 2010
Jurisprudenta in aceasta materie acorda mamei incredintarea minorilor.
Exista insa si anumite exceptii, in situatia in care mama este declarata alienata mintal sau toxicomana etc.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
Andra Denise Dinca, Avocat
Aceluia care in primul rand solicita incredintarea acestora, iar daca amandoi solicita, vor fi incredintati parintelui care dovedeste in fata instantei prin probe bineinteles,ca poate oferi acestora conditii optime de crestere si educare, instanta analizand in cazul acestor procese existenta celor mai prielnice conditii pentru cresterea si educarea minorului.
Sfat:-sa introduca o ordonanta presedentiala de incredintare a minorilor , in paralel cu actiundea pe drept comun prin care sa solicite incredintarea acestora si sa angajeze avocat.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca va cere incredintarea copiilor,mama are cele mai mari sanse sa primeasca custodia copiilor ,daca are un minim de conditii pentru cresterea si educarea lor.
mona_lisa a scris:

Prietena mea doreste ca partenerul ei sa plece , el nu pleaca din casa ei fara copii. Ce se intampla daca el ia copiii? Cui ii sunt incredintati de drept copiii?


Intuiesc ca acea casa este a mamei si atunci, tatal, care ar trebui sa plece si probabil ca nu are spatiu de locuit, recurge la un mic santaj: nu pleaca decat cu copiii!
De regula, mamei ii sunt incredintati copiii minori, daca totul este in regula cu mama: are spatiu de locuit, posibilitati de intretinere copii, o conduita morala (nu imorala) si este in depline facultati mintale!

"Ce se intampla daca ia el copiii?" In conditiile in care apreciaza ca acesti copii ar creste mai frumos, mai bine si mai sigur in ingrijirea tatalui, ar trebui sa cedeze, altfel, nu!

Ceea ce vreau sa spun, in esenta, este faptul ca primeaza interesul copiilor si nu obtinerea spatiului de locuit!
sa faca cerere in instanta pt acordarea tutelei copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate trece vama un minor corina0 corina0 as dori sa stiu si eu cum poate un copi de 17 ani sa iese din tara cu sora mai mare , aceasta fiind majora, iar parintii fiind divortati , copii incredindati ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului sorin77 sorin77 as vrea sa stiu in ce conditii eu ca tata as putea obtine incredintarea minorului.sunt in divort cu sotia din culpa comuna,ea a cerut incredintarea catre ea cu ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului denisa16 denisa16 Buna,am o problema si as dori sa obtin un raspuns.Am sa va explic putin,am un baietel de 2 anisori,eu si tatal lui nu suntem casatoriti si suntem impreuna de 5 ... (vezi toată discuția)