am avut un accident cu masina personala ,de unde a rezultat avarierea masini si prietenul din dreapta a avut mana rupta..problema este ca bausem si la etilotest mi-a esit 0,88 mg/l..prietenul nu are nici o pretentie..acuma nu stiu cum sa procedez si ce va urma asta sa intamplat alaltaieri..am intelesc ca trebuie sa platesc analizele..in fine ce ma intereseaza pe mine este daca puteti sa-mi spuneti ce sentinta voi primi la sfarsitul dosarului..(am carnet de profesionisti,21 ani fara nici o abatere in trecut)? va multumesk
In primul rand trebuie sa va pregatiti sufleteste de ce urmeaza, aici nu puteti decat sa primiti niste sfaturi de la persoanele autorizate sfaturile legate de legislatie si niste sfaturi utile de la cei care au trecut printr-o situatie neplacuta ca si a dumneavoastra. Ca sa va explic un pic pe larg ce veti intampina pot sa va zic. Pentru ca a depasit 0,40 in aerul expirat sa intocmit dosar penal, va dus la sange. Acum depinde daca ati semnat ca vreti o proba , va trebui sa sperati la o minune celesta sa va ajute. Daca ati cerut 2 probe, puteti sa sperati ca cele doua probe vor trece sub 0.80 in sange. Chestia asta aproximativ de la caz la caz in media dureaza intre 1 luna si vreo 6 luni de asteptare. Timp in care ti se strang si probe la dosar plus declaratii sa le trimita frumos pe toate pentru organul de cercetare penala. Dupa ce iti vine rezultatul de la sange, poti avea ori surpriza sa vezi ca este intr-o panta descententa si scade (totusi) ai avut destul de mult in aerul expirat si cum a spus si doamna avocat mai sus, in extrem de multe cazuri iese dublu sau chiar peste dublu. Daca ai cerut 2 proble, mai poti face o recalculare. Asta se face la IML bucuresti unde mai platesti nu stiu ce taxa, oricum mult mai mare decat prima, si inca o data sa te pregatesti din timp pentru o alta perioada de asteptat lasand gluma la o parte e bine sa iti cumperi o bicicleta. Chestiile astea le poti face daca crezi ca proba nu a corespus continututl de alcool servit de tine, ce ai mancat , ce greutate ai. Dupa ce iti vine si rezultatul asta se finalizaeaza dosarul si se trimite la procuratura (se poate face si mai repede). Daca rezultatul este sub 0.80 vei primi rezolutie de NUP (intri in contraventie) si ai iesit din sfera infractionala si cu asta te duci la politie, faci cerere sa sustii examenul de redobandire a perm suspendat , el va fi suspendat pe 90 de zile , daca nu iei exm o sa fie 120 de zile adica inca 4 luni
Daca va fi de infractiune, depinde de la caz la caz, de anumiti factori stransi in cercetarea penala, apoi termene de judecata. Permisul anulat nu conteaza daca e de profesionist, toate categoriile vor fi nule. La 1 an dupa decizia magistratului definitiva si irevocabila vei putea face iar scoala de soferi de la 0 adica dosar medical + psihologic + cursuri de legislatie doar ca daca nu ma inshel orele de conducere nu mai sunt obligatorii. Cand o sa tragi linia si o sa vezi cate sunt la finalizarea dosarului. O sa iti dai seama de o chestie :) ca mai bine mergeai pe jos.
am intales ca la mine este accident cu victima chiar daca prietenu din dreapta cu mana in ghips nu depune plangere.asta e cam nasol nu? si cu alcoolemia asta .pff m-am nenorocit.crek nu mai vad permis toata viata si cine stie cat am-i da cu supendare#-o
Ia un avocat in primul rand , cerere recalcularea retroactiva a alcoolemiei la IML , in functie de aceasta recalculare vine ( sub 0.80 ) si avocat este posibil sa scapi cu un NUP.Daca se intampla asta poti ramane si cu permisul de conducere.
sunt rare astfel de cazuri sunt de o asa raritate precum cele in care procurorii dau amenzi administrative sau dovada de circulatie dupa oprirea pentru ca ai fost depistat cu alcool peste limita legala.
Acoolemie
florin999
Pe 12.12.2009 am fost oprit de politie la un control de rutina si aveam 0.46g acool in aer-ul expirat, si m-au dus la iml sa imi ia probe de sange, astazi dupa ... (vezi toată discuția)
0.45 in aerul expirat
anno
In data de 12.05.2011,ora 4:40 am fost oprit de catre politie pentru a vedea daca am baut,in momentul in care mi-au pus etilotestul a iesit 0.45 in aerul ... (vezi toată discuția)