avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reziliere contract telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reziliere contract telefonie mobila

buna ziua,

as dori sa stiu daca in baza legii 161/2010 pot rezilia contractul cu operatorul cosmote. contractul a fost incheiat pe o perioada de 2 ani in octombrie 2009.
am vorbit cu un operator cosmote si taxa de reziliere anticipata e de 800 ron, cat despre aceasta lege a facut referire la urmatorul text: "Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale." si ca sa ma adresez in instanta daca vreau rezilierea. as dori sa stiu daca instanta e unica solutie sau operatorii incearca sa intimideze consumatorii, si daca legea 161 ii obliga de fapt renuntarea la taxa de reziliere anticipata.


va multumesc
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 18:16, 2 August 2010
"Justa despagubire" este un termen generic...., in sfera acestui termen pot fi cuprinse prejudicii pe care clientii le pot aduce operatorilor. Nu este nevoie de o clauza speciala in acest sens, prejudiciile create vor fi reflectate in justa despagubire... Nu poti spune ca nu ai stiut ca in situatia in care aduci sau creezi prejudicii trebuie sa ti se aduca la cunostinta faptul ca vei fi bun de plata....acest lucru se prezuma....cine greseste trebuie sa si plateasca, nu?
In ceea ce priveste plata unei sume fixe, este adevarat ca fiind o clauza abuziva care poate fi inlaturata numai prin intermediul instantei de judecata.
Termenul de despagubire se refera la un prejudiciu deja creat! Trebuie sa apelam la DEX si pt. lucruri simple? Daca ai un contract cu un operator fara a beneficia de nicio oferta sau subventie,care e prejudiciul creat acelui operator? Imi puteti raspunde dumneavoastra,va rog? Cu ce gresesc ca nu ma mai multumeste un contract? De ce trebuie sa platesc sau sa asigur un venit minim operatorului?
Ceea ce ati spus cu privire la "prejudicii pe care clientii le pot aduce operatorilor" este iarasi fals. Despagubirea,cum am scris mai sus,este plata unui prejudiciu deja creat,nu a unuia viitor (presupus mai bine zis). Iar atat timp cat in contract este o singura clauza de reziliere (despagubire) nu poate pretinde nimeni o alta,mai ales cand una din parti nu a fost instiintata de existenta acelei "clauze".
Sper ca este destul de clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie,internet corinapro corinapro Buna ziua!Am un abonament de telefonie+internet la zapp si am sunat azi sa reziliez contractul si mi-au raspuns ca trebuie sa platesc 150 euro taxa deoarece ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive in contract abonament telefonie ContSters159316 ContSters159316 [b] stimati colegi, am urmatoarea situatie :\ persoana juridica are contract abonament cu firma de telefonie pentru un nr de 100 numere si dorim ... (vezi toată discuția)
Sticeva de noul proiect de lege prin care s-a scos taxa de reziliere inainte de terminarea unui contract daca a fost publicat in monitorul oficial?? ANNA DOBRESCU ANNA DOBRESCU Proiectul de Lege pentru modificarea art.84 din Legea nr.296/2004 privind Codul consumului şi a Legii nr.193/2000 privind clauzele abuzive din contractele ... (vezi toată discuția)