avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INSTIINTARE itm CONCEDIERE COLECTIVA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INSTIINTARE itm CONCEDIERE COLECTIVA

BUNA ZIUA
iN CAZUL CONCEDIERILOR COLECTIVE, TREBUIE INFORMAT ITMCU CEL PUTIN 30 ZILE(CALENDARISTICE SAU LUCRATOARE?)DESPRE ACEASTA CONCEDIERE.
INTREBARE:
IN CURSUL CELOR 30 ZILE SE POT DA PREAVIZE?aDICA DACA EU AZI INFORMEZ ITM, MAINE POT DA PREAVIZELE?
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 28 Iulie 2010
Buna ziua,

ITM-ul se anunta cu 30 de zile calendaristice anterior acordarii preavizelor de concediere. Asadar,in cele 30 de zile calendaristice nu puteti acorda preavizele.
PUTETI SA-MI SPUNETI ARTICOLUL DE LEGE?
Art 68-72 din Codul Muncii ; Art 79-82 din CCMUN.
În situaţia în care, ulterior consultărilor cu sindicatul sau reprezentanţii salariaţilor, potrivit prevederilor art. 69 şi 71 C.mun., angajatorul decide aplicarea măsurii de concediere colectivă, acesta are obligaţia de a notifica în scris inspectoratul teritorial de muncă şi agenţia teritorială de ocupare a forţei de muncă, cu cel puţin 30 de zile calendaristice anterioare datei emiterii deciziilor de concediere. - art.71 ind.1 alin.1 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca NicoletaTudo NicoletaTudo Buna seara, am si eu cateva nelamuriri: in calitate de angajat pot solicita contractul colectiv de munca?unde pot solicita acest document, tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Preavizare angajati ContSters31759 ContSters31759 Am o intrebare, se pot lansa preavizele catre salariati, in acelasi timp cu notificarea de concediere colectiva adresata ITM-ului si AJOFM- ului? (vezi toată discuția)
Concediere colectiva Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Datorita dificultatilor economice, in sensul ca luna de luna suntem pe pierdere, conducerea societatii a hotarat sa trimita in somaj jumatate din ... (vezi toată discuția)