avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Norme aplicare OUG 58/2010 pentru profesii libere
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Norme aplicare OUG 58/2010 pentru profesii libere

Au cam trecut cele 30 zile de la publicarea in MO a OUG 58. Stiti cumva daca au aparut ceva norme metodologice de aplicare legate de activitatile dependente/independente si de cum se vor datora contributiile la asigurarile sociale, sanatate si somaj?

Cei care va incadrati aici (medici, avocati, contabili, notari) si care ati facturat ceva luna aceasta ce ati platit la pensii, sanatate si somaj? V-a retinut platitorul de venit contributiile si le-a virat la buget conf. Art. 3 din OUG 58?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: iunyy , utilizator 20:04, 17 August 2010
Dar daca folosirea uneltelor firmei va fi taxata in regim de inchiriere de catre ABC catre zugrav si va aparea scris atat in contract cat si in factura?
Ajutati-ma cu un raspuns va rog : in cazul PFA urilor am inteles ca se va plati 16.5% la 5 salarii medii pe economie / an . Dar in cazul Intreprinderilor Familiale care pot avea doi sau mai multi membri ? se va plati pentru fiecare membru in parte 16.5% sauj doar pentru reprezentant ? cine ma poate lamuri ?

Iuliana Nita
iunyy@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa expert contabil ContSters50047 ContSters50047 desi au aparut normele metodologice de aplicare lg 571/2003 / modificate si completate, nu mi este clar daca , activitatea de prestari servicii a ... (vezi toată discuția)
Pfa-acivitate dependenta rcujba rcujba In baza OUG nr.58/2010, orice activitate poate fi reconsiderata dependenta. Activitatea dependenta= orice activitate desfasurata de o persoana fizica intr-o ... (vezi toată discuția)
Mai exista pfi? magdalena iacobescu magdalena iacobescu Lucrez ca si colaborator la o firma imobiliara de unde mi s-a spus sa-mi fac un PFI dar la Adminstratia Financiara din orasul meu Gaesti nu au auzit de asa ... (vezi toată discuția)