avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... luare in spatiu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

luare in spatiu

dupa 12 ani de casatorie cu fata propietarului de casa acum sa gasit sa ne dea afara cu copiii cu tot ...se poate una ca asta?
:((
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 23:38, 28 Iulie 2010
Dpvd juridic, "luarea in spatiu" in baza careia se obtine o viza de flotant, este o forma de comodat, adica de inchiriere gratuita a unei locuinte.
Acordul dat de proprietarul spatiului se poate revoca extrem de usor.
Este suficient sa se faca de catre proprietarul imobilului o declaratie notariala de retragere a acordului ca persoana sa mai locuiasca in spatiul respectiv, si aceasta trebuie depusa la Politie, iar in baza ei si din momentul depunerii ei la Politie, persoana in cauza se a afla in ilegalitate.
Spre deosebire de cazul contractului de inchiriere, unde chiriasul are drepturi ce izvorasc din faptul ca plateste chirie, "luatul in spatiu" poate fi evacuat de Politie daca, dupa data retragerii acordului refuza sa paraseasca locuinta, intrucat el nu se bucura de dreptul de posesie a apartamentului.
Ca atare, el devine in caz de refuz sa parasirii locuintei, pasibil sa devina subiect activ al infractiunii de violare de domiciliu.
Luarea in spatiu este reglementata de:
Legea 290 din 24 octombrie 2005, OUG 97/2005, O.U.G. nr. 83/2006, Legea nr. 53/2007, Legea nr. 241/2007, Legea nr. 252/2007 publicată în MOF nr. 506 din 27/07/2007.
Vezi:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu cu viza de flotant /anulare luare in spatiu lucianbenu lucianbenu as dori sa stiu cum pot sa anulez o luare in spatiu fara contract de inchiriere a unei rude care nu are drept de propietate asupra imobilului iar adoua ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu luca ionel luca ionel Vreau sa iau in spatiu o ruda pentru ai face carte de indentitate pe adresa mea,as dori sa stiu ce obligatii am eu din momentul luarii in spatiu fata de ruda ... (vezi toată discuția)
Despre luarea in spatiu Gyna Gyna Buna seara! Sunt divortata de sot,el s-a recasatorit si sta in ap. in care amandoi suntem coproprietari eu cu fata stam cu chirie. De despagubit nici nu ... (vezi toată discuția)