avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

In anul 1998, am primit la succesiune in proces cu sora mea si mama vitrega,un cupon cu actiuni la Petromidia Navodari.
In LOTUL III atribuit mie se specifica : 40 actiuni (atat e scris pe cupon).
La ora actuala cand am vrut sa-l trec pe numele meu, nu mai sunt 40 actiuni ci 8600 (asa am primit de la depozitulcentral.ro).
Cum procedez sa intru in posesia tuturor actiunilor ?
Cel mai recent răspuns: bitz2 , utilizator 07:55, 30 Iulie 2010
Daca aveti un extras de cont de la Depozitarul central, mergeti cu acesta la orice societate de brokeraj din orasul Dv. sau din primul oras mai mare cel mai apropiat (adresele acestor societati le puteti gasi pe internet) si acolo veti putea face un contract cu ei prin care va puteti crea un cont cu aceste actiuni pe care le puteti tranzactiona pe moment sau mai tarziu.

Nu va puteti bucura de aceste actiuni decat prin tranzactionare la bursa si asta se face numai prin aceste societati de brokeraj. Altfel nu se poate!
probabil nu am fost explicit, cuponul este pe numele tatalui meu decedat si la biroul de brokeraj mi-au spus ca EU am doar 40 actiuni ca asa scrie in hotararea de succesiune,degeaba am extras de cont pe numele tatalui cu 8600 actiuni.
Dorinta mea este sa beneficiez EU de acele actiuni.
Probabil trebuie sa solicit un nou proces de actualizare.Nu stiu, ca nu ma pricep, iar parerile de pana acum difera.
In certificatul de succesiune scrie si numarul total de actiuni initiale din care Dv. vi s-au repartizat 40. Cat este acest numar total consemnat in certificatul de succesiune?

Desi eu stiu ca intr-un asemenea certificat se specifica numarul total si apoi repartizarea se face in functie de procentul care va revine.
Deci care est e acel numar total initial?

Va intreb asta pentru ca, de-a lungul timpului, emitentul actiunilor poate face operatiuni de splitare in cadrul carora creste numarul actiunilor, scazand valoarea lor - din ratiuni de tranzactionare. Este posibil ca si actiunile in cazul Dv. sa fi suferit acest proces de splitari succesive. Imi este imposibil sa cred ca dintr-un numar initial de 8600 actiuni sa va fi revenit numai 40 actiuni prin mostenire.
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
elga50, moderator
Am specificat in prima notificare :cuponul avea si are scris pe el 40 actiuni,deci toate actiunile mi-au revenit mie .Acum cand am vrut sa-l trec pe numele meu,firma de brokeraj nu poate deoarece real la aceasta ora sunt 8600 actiuni si deci dupa limba romana, mi-e mi-ar reveni doar 40 ca asa au scris cei de la judecatorie, fara sa greseasca, cuponul in 1998 avea doar 40 actiuni.Daca nu deranjez prea mult si daca vreti sa ma ajutati, as putea sa va trimit prin mail documentele necesare sa le studiati, ca aici nu am cum si cred ca nici nu sunt explicit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - actiuni bitz2 bitz2 Am primit in 1998 prin hotarare judecatoreasca, 42 actiuni, reprezentand un cupon de actiuni.In momentul de fata cuponul respectiv are 8500 actiuni.cum ... (vezi toată discuția)
Cum se vinde o actiune de la o societate pe actiuni? glo glo O mama are o actiune la o soc comerciala pe actiuni. Vrea sa o vanda fiicei. unde trebuie sa mearga sau cum se procedeaza? se poate prin inscris sub ... (vezi toată discuția)
Tranzactionare actiuni de catre mostenitori Georgeta Hriscu Georgeta Hriscu In perioada cand se faceau prescrierile cupoanelor nominative de privatizare am depus aceste cupoane in numele parintilor mei si al bunicului meu aceste ... (vezi toată discuția)