avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Bursa de valori succesiune - actiuni
Discuție deschisă în Bursa de valori

succesiune - actiuni

Am primit in 1998 prin hotarare judecatoreasca, 42 actiuni, reprezentand un cupon de actiuni.In momentul de fata cuponul respectiv are 8500 actiuni.cum primesc si diferenta respectiva ?
Cel mai recent răspuns: bitz2 , utilizator 07:55, 25 Octombrie 2009
daca actiunile sint dematerializate nu aveti cum sa la primiti. ele sint trecute in registrul actionarilor la societatea care a emis actiunile in numarul si valoarea stabilita de adunarea generala a actionarilor/asociatilor.verificati registrul consolidat al actionarilor la societatea care se ocupa cu acest lucru. daca vreti sa la instrainati puteti sa o faceti prin intermediul unei societati specializate.
bitz2 a scris:
Am primit in 1998 prin hotarare judecatoreasca, 42 actiuni, reprezentand un cupon de actiuni.In momentul de fata cuponul respectiv are 8500 actiuni. Cum primesc si diferenta respectiva ?

Buna ziua,
Informatiile postate de Dvs. sunt insuficiente.
Daca intial "cuponul" reprezenta 42 actiuni, cum s-a ajuns in timp ca el sa reprezinte 8.500 actiuni ?
Ipoteze:
1.
Daca diferenta provine din modificarea valorii nominale (splitare ?) sau din majorarea capitalului social al SC prin inglobarea dividendelor cuvenite actionarilor, atunci aveti dreptul la toate cele 8.500 actiuni;
2.
Daca diferenta provine din majorarea capitalului social prin aportul in numerar al actionarilor (la care Dvs. nu ati participat) nu aveti dreptul.
Informatii puteti obtine de la respectiva SC - relatii cu actionariatul.
Reveniti
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
legalmgm, utilizator
Multumesc pentru raspuns.Am primit de la soc.respectiva o adeverinta, care confirma numarul de 8560 actiuni pe cuponul respectiv,la data de 16.10 2009.Cuponul este pe numele decedatului(tatal meu) iar eu am hotararea definitiva din data siuccesiunii 1998,cand cuponul avea doar 42 actiuni.
Intrebarea este daca trebuie sa merg din nou la judecatoria unde s-a desfasurat succesiunea, pentru actualizare,si apoi sa fac formele pentru a intra eu in posesia actiunilor.
Multumesc pentru informatie !
Am fost la o firma de specialitate si ei au trimis sa mi se confirme numarul de actiuni actual.Am primit adeverinta cu cele 8560 actiuni, dar sunt in contul tatalui meu decedat.La succesiune am primit doar 42 actiuni ca atatea erau atunci pe un cupon.
Intrebarea este unde trebuie sa merg cu aceasta adeverinta pentru actualizarea actiunilor ?
bitz2 a scris:
Multumesc pentru informatie !
Am fost la o firma de specialitate si ei au trimis sa mi se confirme numarul de actiuni actual.Am primit adeverinta cu cele 8560 actiuni, dar sunt in contul tatalui meu decedat.La succesiune am primit doar 42 actiuni ca atatea erau atunci pe un cupon.
Intrebarea este unde trebuie sa merg cu aceasta adeverinta pentru actualizarea actiunilor ?

Buna ziua,
Mergeti la DEPOZITARUL CENTRAL cu:
- cerere pentru efectuarea transferului direct;
- imputernicirea notariala, in cazul in care operarea transferului pentru cauza de moarte se efectueaza la solicitarea persoanei imputernicite in acest sens;
- copia certificatului de deces;
- copia certificatului de mostenitor / certificatului de legatar;
- Hotarare judecatoreasca de deschidere a succesiunii si/sau impartire a masei succesorale.
- actele de identitate ale mostenitorului/mostenitorilor si/sau persoanei imputernicite;
- actul de partaj autentificat de notar, dupa caz;
- cerere de intelegere intre mostenitori semnata de catre toti mostenitorii in fata unui operator autorizat al Depozitarului Central, dupa caz;
- dovada achitarii tarifului aferent operatiunii de transfer pentru cauza de moarte.

In vederea efectuarii transferului pentru cauza de moarte, documentele mai sus mentionate pot fi transmise Depozitarului Central si prin intermediul Postei, cu o scrisoare recomandata (cu confirmare de primire) transmisa la sediul Depozitarului Central din str. Fagaras nr. 25, sector 1, Bucuresti, cod postal 010897.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov

Alte discuții în legătură

Transfer actiuni - depozitarul central iuvri iuvri Buna ziua! Dupa ce mama mea a decedat, doresc sa transfer actiunile dobandite de aceasta prin programul de privatizare in masa (cuponiada). Succesiunea a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, in urma decesului mamei am moștenit niște acțiuni ... Valentina-cta Valentina-cta Bună ziua, In urma decesului mamei am moștenit niște acțiuni împreună cu sora mea. Depozitarul Central a realizat plata dividendelor restante in cont ... (vezi toată discuția)
Transfer actiuni sif transilvania prin mostenire 1324 1324 Cat va dura la Notar sa transfer actiuni SIF Transilvania pe numele meu de la tatal meu decedat , eu sant unic fiu , mama este si ea decedata , multumesc, Dan. (vezi toată discuția)