avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mandatar pt divort si intampinare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mandatar pt divort si intampinare

Buna ziua! Am 2 intrebari la care sper sa pot primi raspuns.
Sunt casatorita din 2006 si avem un copil de un an. Am depus actiune de divort din culpa comuna. Sotul este de acord cu toate cerintele dar lucreaza in strainatate si nu poate fi prezent cand s-a fixat infatisarea. As putea semna eu si pt el daca imi face o inputernicire la un notar unde specitfica tot ce e necesar? Si daca el e de acord cu divortul si conditiile( incredintarea minorei catre mama si plata pensiei alimentare) este oricum obligat sa depuna la tribunal o "intampinare"?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 18:26, 29 Iulie 2010
Buna ziua,

Sotul nu este obligat sa depuna intampinare.
Conform codului de procedura civila in fata instantelor de fond partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate.
Variantele sunt:
- fie expediaza instantei de judecata pe nr. de dosar o intampinare in care arata ca este de acord cu actiunea formulata , intampinare insotita de o declaratie notariala in care mentioneaza acest aspect.
-fie imputerniceste avocat in baza unei procuri speciale si ii inmaneaza acestuia dovezi privind resedinta din tara in care se afla, iar acesta in baza procurii primite il a va reprezenta in procesul de divort.
Nu va poate imputernici pe dvs. in baza unei procuri avand in vedere ca nu puteti fi si reclamanta si mandatar al paratului in acelasi timp.
Sotul dvs.poate imputernici un avocat,sau un reprezentant conventional,prin procura notariala deorece legea permite o astfel de reprezentare in cadrul unui proces de divort,in cazul in care unul dibtre soti munceste in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin reprezentare? palcristina palcristina Buna ziua, As avea si eu o nelamurire.Se poate divorta printr-o procura lasata de unul din parteneri unui avocat?El sustine ca a facut acea procura la notar ... (vezi toată discuția)
Reprezentare parte din strainatate pentru acord divort mysticOS mysticOS Buna ziua, Parintii mei divorteaza. Unul din parinti este in tara si a intentat proces de divort. Celalalt parinte este plecat in strainatate. Este posibil ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine un divort manzanita_1969 manzanita_1969 As dori sa stiu daca pot obtine divortul fara ca eu sa ma prezint la tribunal.Sint casatorita din anul 1989 in orasul Pitesti.Nu avem copii iar noi locuim acum ... (vezi toată discuția)