avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cotestatie factura electrica
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cotestatie factura electrica

In ianuarie 2010 am avut probleme cu contoarul electric si cei de la Electrica mi l-au demontat, astfel ca aparatul nu mai inregistra nimic.
Am stat asa pina pe la mijlocul lui martie, cu toate ca am depus 4 sesizari pt a mi se monta acel contoar.
Deci timp de 2.5 luni contoarul meu nu a ingregistrat consumul.

De curind mi-a venit o factura de la ei, de regularizare cica, care nu are detaliat nimic: perioada, nr de zile, faptul ca e de regularizare, tarife ... etc. Nimic, nimic, doar o suma de plata de 500 lei.

Am depus o contestie on line la ei de pe 16.06, pt ca mi se pare suma extrem de mare si doresc o explicatie si detaliere. Plus ca pret de 3 sapt aici nu a locuit nimeni. Nici pina acum nu am primit raspuns, dar am primit preaviz pt neplata.X-(
Am depus o plingere si la OPC.

Ce fac eu in situatia asta?
Sint obligata sa platesc factura chiar daca e incorecta? Si apoi fac ei iar regularizari? Cu ce drept imi iau banii pt niste estimari?
Cel mai recent răspuns: blueblue , utilizator 13:45, 30 Iulie 2010
Nu exista alt furnizor, deci la modul practic sunteti la mana lor. Asteptati totusi raspunsul lor, poate va mai scad din factura...
Iar intre timp sint obligata sa platesc factura umflata?
Din cate stiu eu abia la a treia factura neplatita se "taie lumina", dar intrebati la furnizor. Eu v-am raspuns ca, la modul practic tre sa platiti pt ca nu aveti alt furnizor.
Mi-a venit deja preaviz.
Si stiu ca nu avem ce altceva sa facem, intrucit sintem la mina lor.

Nu exista insa nimeni care sa-i puna la punct? Tb sa le aceptam tot?
Au chiar asa dreptul sa faca ce vor, in conditiile in care eu am facut tot ce tinea de mine pt a mi se monta contuarul?
Chiar nu exista nici o autoritate care sa-i controleze?

Nu e nici o lege care stipuleaza ca o factura atita timp cit e contestata poate fi neplatita pina cind nu se lamureste situatia ei?
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
Catrinel75, utilizator
Imi pare rau sa va dezamagesc, dar in calitate de om patit va pot spune ca regula este sa platesti si apoi sa contesti. Si chiar daca nu ar fi asa...daca nu platiti va sisteaza serviciul pana la solutionare...cu ce va ajuta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselatorie sau un abuz ? daca poate cineva sa ma ajute lulu27 lulu27 Salutare ! Pot incepe prin faptul ca nu sunt in tara . De curand am aflat de la parintii mei ca a fost debransat de la energia electrica apartamentul al carui ... (vezi toată discuția)
Energie electrica melisa28 melisa28 Buna ziua. Este posibil ca cineva care are un spatiu comercial cu o anumita adresa sa i vina factura de curent pe adresa de acasa dar la loc consum sa scrie ... (vezi toată discuția)
Am o somație de plată de la electrica furnizare ... Ajitaritei Ajitaritei Bună ziua.Am o somație de plată de la electrica furnizare Ploiesti societate la care nu am fost înscriși noi am fost la restart energi Timișoara ... (vezi toată discuția)