avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a fi tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a fi tata

caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
Cel mai recent răspuns: ciobo222 , utilizator 14:05, 14 Octombrie 2011
buna seara!exista deja o organizatie.intrati pe www.t.a.t.a org.ro.sper ca aceasta informatie sa va fie de folos
Da, dreptul de a fi tata... Cum? Aici reiau o idee (obsesiva!) in care m-am incapatanat si pe topicul „plecare definitiva din tara fara semnatura tatalui”...
Parintele care va fi despartit de copil... definitiv (cel care nu il are in incredintare), va trebui sa ceara un nou program de vizitare... Daca nu il cere si copilul pleaca pana sa inteleaga celalalt parinte ce se intampla? Se aplica, la plangerea celui pacalit, art 307 din c.penal? Zicem ca nu... E chemat in judecata parintele caruia i s-a incredintat minorul si care a plecat in lume, lasand o adresa pe care celalalt are – dar mai des nu are – posibilitatea de a o verifica...
Mama, de ex, are copilul incredintat spre crestere si educare – vrea sa plece in... Italia. Ei i-a fost incredintat copilul si in urma unei anchete sociale care s-a facut la domiciliul din RO! Acum, pleaca... Unde? Din ce vor trai ea si copilul? Nu trebuie sa dovedeasca faptul ca are unde sa locuiasca, are cu ce intretine copilul? Pt a-l obtine aici a trebuit sa dovedeasca, dar pt a pleca din tara cu acest minor nu mai trebuie sa dovedeasca nimic? Pur si simplu pleaca si gata? Exagerand: daca vrea sa il vanda? Daca doarme cu el prin gari si il trimite la cersit? Nu se mai face ancheta sociala, nu se mai cer dovezi ca femeia are venituri suficiente acolo unde pleaca?! Daca merge sa stea cu alt barbat, care e certitudinea ca acesta va ingriji un strain minor?
Bineinteles, tatal trebuie sa o cheme in judecata... Cand se va termina aceasta judecata?! Cand parintele care are numai drept de vizitare si intalniri cu acest copil numai in vacante va renunta sa mai aiba legaturi personale cu cel pe care femeia nu l-a conceput singura?
De ce sa nu se ceara acordul celuilalt la plecarea definitiva din tara, alaturi de copil? Incepe un proces – ca tot se poate lungi boala si altfel! – parintele care vrea sa plece dovedeste ca are un loc de munca acolo unde vrea sa plece, are o locuinta (inchiriata, sau nu!), are posibilitatea de a da copilul la scoala, are cine sa il supravegheze pe copil daca parintele lucreaza in tara respectiva...
Din punctul meu de vedere plecarea copilului din Ro – numai alaturi de parintele care il are in incredintare in urma unui proces de incredintare deschis impotriva celuilalt parinte - se accepta mult prea usor...
ana_lucia a scris:

buna seara!exista deja o organizatie.intrati pe www.t.a.t.a org.ro.sper ca aceasta informatie sa va fie de folos


Degeaba exista mai multe organizatii.Problemele trebuie rezolvate in instanta.Acolo trebuie data lupta si acolo trebuie castigata.
La nivel politic nu se pot face schimbari fundamentale.Instantele trebuie sa inteleaga realitatea faptica sa judece si sa solutioneze corect si nu arbitrar.
De aceea sugeram expertizarea psihologica a judecatorilor care judeca astfel de litigii deoarece daca au pareri personale care infuienteaza corectitudinea judecatii lor ( din pura parere, convinegere intima) ar trebui sa judece numai divorturi prin acordul sotilor.
Ar trebui sa se abtina de la judecati nu sa judece partinitor.Aici ar trebui lucrat la nivelul asociatiei.Sa fie expertizate psihologic daca nu cumva convingerile intime afecteaza corectitudinea judecatii pentru ca nu se iau dupa probe ci dupa elemente pur personale.
In rest, practica judiciara nu o pot schimba decat avocatii.Profesionistii inteleg ce presupune acest lucru.

avocat Claudiu Lascoschi
psihologic ar trebui sa fie evaluati si ajutati si parintii ca sa se poata debarasa de neintelegerile ca soti, neintelegeri ce au dus la divort astfel incat copilul sa sufere cat mai putin in urma divortului la care el nu a avut nici o participare! totusi repet , eu cred ca nu este f cunoscuta idea de custodie comuna pt ca nu vad nici un motiv de ingrijorare din partea doamnelor , a mamelor daca ea s ar aplica!
ma bucur ca a luat fiinta o noua organizatie care apara sau incearca sa apere drepturile copilului si a parintelui de sex masculin , sunt incantat sa aud ca robert iahn este ajutat sper eu in folosul copilului sau.e f adevarat ca suntem discriminati si as vrea sa cred ca putem inlatura aceasta discriminare! e f adevarat ca in unitatile spitalicesti nu esti internat alaturi de copilul tau pe considerente sexuale de parca daca esti barbat nu esti om! am simtit si asta pe propria piele in aceasta vara! asa ca nu exista decat o solutie, acea de a continua lupta cu sistemul pt ca el este cel vinovat la urma urmei ! chiar daca reusesti sa ti convingi f sotie ca esti parinte la fel ca si ea, nu vei reusi sa i convingi si pe ceilalti pt ca asa e mentalitatea! fac o supozitie sinistra! ce s ar intampla daca sa presupunem mama copilului moare ? cum s ar simti acel copil daca sa presupunem esti doar un tata ce si plateste pensia alimentara si nu mai ai legaturi afective cu el??? sau poate nici in cazul asta nu ti ar fi incredintat???

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori john25 john25 Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari: 1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna eoret eoret Vreau sa stiu daca legislatia romana permite custodia comuna avand in vedere ca parintii sunt de acord (minorul are 3 ani si 5 luni). (vezi toată discuția)