avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 19 SAU 24%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 19 SAU 24%

Buna ziua

As dori daca aveti amabilitatea sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care sa zicem ca acors un discount financiar pt care emit factura in iulie aferent unor facturi din iunie 2010.Discountul il acord in momentul incasariii sumelor respectiv in iulie.

Folosesc cota de tva de 24% sau 19%?
Ma poate ajuta cineva cu un articol din codul fiscal ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: irinuka2005 , utilizator 11:07, 30 Iulie 2010
inteleg ca art 1342 alin 2 nu se aplica in acest caz?Adica facturez cu 24%?



"(4) În cazul schimbării cotei se va proceda la regularizare pentru a se aplica cotele în vigoare la data livrării de bunuri sau prestării de servicii, pentru cazurile prevăzute la art. 1342 alin. (2)."


"art 1342 alin 2
(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), exigibilitatea taxei intervine:

a) la data emiterii unei facturi, înainte de data la care intervine faptul generator;

b) la data la care se încasează avansul, pentru plăţile în avans efectuate înainte de data la care intervine faptul generator. Fac excepţie de la aceste prevederi avansurile încasate pentru plata importurilor şi a taxei pe valoarea adăugată aferente importului, precum şi orice avansuri încasate pentru operaţiuni scutite sau care nu sunt impozabile. Avansurile reprezintă plata parţială sau integrală a contravalorii bunurilor şi serviciilor, efectuată înainte de data livrării sau prestării acestora;

c) la data extragerii numerarului, pentru livrările de bunuri sau prestările de servicii realizate prin maşini automate de vânzare, de jocuri sau alte maşini similare.

(3) Taxa este exigibilă la data la care intervine oricare dintre evenimentele menţionate la art. 138. Totuşi, regimul de impozitare şi cotele aplicabile sunt aceleaşi ca şi ale operaţiunii de bază care a generat aceste evenimente."



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 9% si tva 24% roxxana_soare roxxana_soare Buna ziua.Am o intrebare :cum se deduce incepand cu 1 iunie 2015 ,tva-ul la incasare pentru facurile inca neincasate cu 24%? (vezi toată discuția)
Factura emisa in iunie, platita in iulie=> factura de regularizare? guerila guerila Pentru un contract de leasing a fost emisa factura la data 21.06.2010 si scadenta la data de 05.07.2010, factura platita in 02.07.2010. Din cate am inteles ... (vezi toată discuția)
Regularizare tva pentru factura emisa in iunie 2010 ioanaep ioanaep Avem un contract de leasing prin care este stipulat faptul ca ratele se factureaza cu o luna inainte. Exemplu: rata din iulie s-a facturat in iunie. Ulterior ... (vezi toată discuția)