Am o vechime de 20 de ani, la data de 08 august a acestui an.
Am depus cerere pentru majorarea procentului de vechime de la 20 la 25% incepind cu data de 01.09.2007, de la biroul de resurse umane mi-au dat raspuns ca nu am acest drept, datorita faptului ca in acesti 20 de ani am fost 2 ani in somaj. Precizez ca nu am nicio zi intrerupere pe cartea de munca.
Intrebarea este : in ce lege este prevazut ca nu as avea acest drept, stiind ca somajul este considerat vechime in munca conform Legii 19/2000, Legea 1/1991, Legea 76/2002
periaoada in care s-a incheiat contract de asigurare sociala constituie vechime pentru care se poate acorda spor?Va rog, spuneti-mi si in ce lege scrie.Multumesc.
Pana la intrarea in vigoare a Legii 19/2000(01.04.2001) perioada de somaj se numea vechime in munca.
Dupa 01.04.2001 se numeste stagiu de cotizare.Practic, este acelasi lucru. Ca urmare, intra in calculul vechimii in munca pt.acordarea sporului de vechime.
nu scrie nicaieri :)
singura perioada in care nu se presteaza munca dar este considerata vechime in munca in ceea ce priveste acordarea drepturilor conferite de aceasta ( sporul, de exemplu) este perioada de suspendare pt. concediu crestere copil.
In perioada de concediu pt.cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, contractul de munca este suspendat.Normal ca nu se ia in calculul vechimii in munca