avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incalcare teren privat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incalcare teren privat

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am o livada de 1/2 ha, situata in satul Nandru, pe care nu am ingradit-o, in primul rand pentru ca oricum gardul ar fi fost distrus din dorinta de a se lua fructe, iar comunitatea nu este mare si am zis sa manince cine doreste de acolo pentru ca sunt peste 200 de pomi. O parte din locuitori au vite pe care le lasa sa pasca peste tot, nesupravegheate si intra si prin livada noastra producind stricaciuni, pentru ca pomii sunt plantati doar de anul trecut. Va rog sa-mi spuneti daca legislatia le permite sa umble cu animalele peste tot, pe toate proprietatile, sau suntem noi oblifgati sa facem garduri (peste care oricum trec). nu mi se pare corect sa trebuiasca ingradit in cimp deschis, doar pentru ca ei nu isi supravegheaza animalele. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 17:58, 3 August 2010
Buna ziua

Puteti rezolva problema dv. printr- o actiune in instanta, in temeiul prevederilor Codului Civil, art.998- 1003.
In speta relatata de dv. este vorba de raspunderea civila pentru prejudicii cauzate de animale.

Va recomand sa incercati rezolvarea pe cale amiabila cu proprietarul animalelor, precizandu- i la ce riscuri se expune prin faptul ca lasa animalele pe proprietatea dv., chiar daca nu este ingradita( poate persoana nu are habar de ce i se poate intampla) si, daca vedeti ca nu da nici un rezultat pozitiv prin discutie amiabila, procedati la actionarea in instanta! La urma urmei, trebuie sa se respecte dreptul de proprietate!

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu cu vecinii de gradina ana20162016 ana20162016 Buna ziua ! As dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema .Avem la tara o gradina undeva la cateva sute de metri de casele satului , mostenita de la ... (vezi toată discuția)
Distanta regulamentara pomicultura CuriosulGradinar CuriosulGradinar Buna ziua. Am si eu o intrebare. As vrea sa stiu care este distanta regulamentara la care vecinul poate sa isi planteze pomi fructiferi. Am vazut ca legea ... (vezi toată discuția)
Vecinul taie de la gard pomii vechi de 40 ani? vasilegmx vasilegmx Am un vecin venit Nou prin Concubinaj.Vecina propietara nu a avut probleme cu Pomii care fäceu umbrä än amändouä pärtile mai ales Vara foarte pläcut.De ... (vezi toată discuția)