avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

buna ziua .Am o problema si asi dori sa ma lamuriti.
tatal meu a decedat in urma cu 5 ani ,s-a facut suceesiunea dupa defunct pe casa,si avem fiecare proprietati separate dar in aceeasi curte locuim(suntem 2 familii).Eu doresc sa imi fac titlu de proprietate pe partea mea de casa cu actul ce il detin de la succesiune ,dar domnul de la topografie spune ca nu se poate face separat titlu de proprietate pe aceasta casa inclusiv terenul din curte ca trebuie sa ii fac si fratelui meu,dar mentionez ca succesiunea prevede ca suntem separati.(fiecare cu partea lui de casa)euu nu depind de el si nici el de mine.Intrebarea este pot face titlu de proprietate doar pe partea mea de casa si pamint din curte cu actul ce il detin succesiunea?
Va rog din suflet sa ma lamuriti in aceasta problema
Cel mai recent răspuns: ContSters160825 , utilizator 23:54, 8 August 2010
Terenul a fost al tatalui dumneavoastra, deci el ar fi fost indreptatit la reconstituire/constituire. Asa fiind, mostenitorii lui pot solicita reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate pentru terenurile detinute, urmand ca apoi sa faceti un certificat de mostenitor suplimentar.
buna ziua va multumesc pentru raspunsul dat, dar certificatul de mostenitor este facut pentru fiecare in parte ,deoarece daca nu ar fi fost facut nu plateam impozitul la primarie pe numele meu si fratele pe numele lui.Mentionez ca succesiunea a fost dezbatuta dupa moartea tatalui si fratele a cedat dreptul lui de casa in favoarea mea si eu i-am cedat partea mea de casa din regiunea suceava.Este totul facut la notar cu acte in regula ,nu vad de ce ar mai trebui sa facem un alt certificat de mostenitor separat cind noi la primarie figuram 2 familii diferite in aceeasi curte.Prin succesiunea dezbatura arata calr ca sunt proprietara pe casa mea in urma succesiunii.Eu vreau numai sa imi fac TITLU DE PROPRIETATE NUMAI PE PARTEA MEA DE CASA UNDE SUNT DEJA PROPRIETARA;ca sa imi pot face racord la apa stradal.Mentionez lumina si gazul sunt deja pe numele meu in urma dezbaterii succesiunii.
Va multumesc anticipat
va rog mult sa ma lamuriti
Nu puteti face titlul de proprietate separat pe casa dvs.Avand in vedere ca imobilul in care locuiti si pe care l-ati mostenit e separat de celalalt imobil insusi certificatul de mostenitor are valoarea unui titlu de proprietate.
Va multumesc frumos,deci actul ce il detin in urma succesiunii este TITLUL MEU DE PROPRIETATE si cu acest act pe care il detin pot sa ma inregistrez in cartea funciara? Va multumesc
Pentru a va putea intabula proprietatea, cei de la OCPI va vor cere sa prezentati copie legalizata a titlului de proprietate (actul de proprietate) pentru casa si curte al tatalui dvs, certificatul dvs. de mostenitor si, eventual, iesirea din indiviziune.

Alte discuții în legătură

Succesiune/iesire din indiviziune pisica1 pisica1 Buna ziua! As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie. Tatal meu mai are doi frati-un frate si o sora.In anii 90 cand s-au facut cererile de ... (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune. MITI78 MITI78 Cum pot deveni proprietarul casei in care a locuit tatal meu avand urmatoarele documente¨: -Titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in care mai apar ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? dienusa dienusa ma confrunt cu o problema si nu stiu ce sa fac...In 1926 bunicii au cumparat terenuri,am cf-uri numai pe o parte din ele inclusiv pe casa ,curte si gradina.Ei ... (vezi toată discuția)