avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire indiviziune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire indiviziune.

Cum pot deveni proprietarul casei in care a locuit tatal meu avand urmatoarele documente¨: -Titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in care mai apar si fratii tatalui meu.
- succesiunea dupa bunic(anul 1966) in care este specificat faptul ca toti fratii tatalui meu renunta la succesiune, singurii care au acceptat succesiunea fiind tatal meu si sotia defunctului.
- succesiunea dupa sotia defunctului(1984) in care fratii tatalui renunta la succesiune cu declaratii exprese singurul care accepta succesiunea fiind tatal meu cu o cota de 1/1.
-succesiunea dupa tatal meu in care surorile mele renunta la succesiune mie fiindu-mi eliberat un certificat de calitate de mostenitor.
In anul 1996 in baza legii 18 s-a facut cerere pentru retrocedarea pamantului pe care a facut-o tatal meu mentionandu-i in cerere si pe ceilalti frati ai lui(cerere semnata doar de tatal meu), in urma acestei actiuni s-a eliberat titlul de proprietate pe numele bunicului in care sunt inclusi toti mostenitorii(tatal meu si fratii lui), averea marindu-se de la o casa si 800 mp(mentionate in 1984) la 1,55ha din care 900 mp curti constructii 1880mp intravilan si 1ha si1020mp extravilan.
Mentionez ca am fost cu toate aceste acte in instanta pentru a obtine nulitatea titlului de proprietate emis in urma cererii din 1996. INSTANTA A RESPINS ACEASTA CERERE.
Ce solutii imi puteti pune la dispozitie pentru a iesi din indiviziune, interesandu-ma DOAR 900mp curti constructii plus cei 1880mp intravilan.
Va multumesc anticipat. Cu respect.
Cel mai recent răspuns: MITI78 , utilizator 11:44, 18 Ianuarie 2015
Ar trebui o actiune pe fond funciar prin care sa solicitati radierea fratilor din titlul de proprietate, si sa fie emis un titlu doar pe numele tatalui dvs.
Ar trebui sa se admita actiunea, avand in vedere faptul ca fratii au renuntat la succesiunea tatalui si nici nu au formulat cerere de reconstituire in baza legii nr. 18/1991.
Dvs. ce ati solicitat mai exact prin procesul facut? Nulitatea totala a titlului?
DA. Si eu sa fiu unicul proprietar.
MITI78 a scris:

DA. Si eu sa fiu unicul proprietar.


Ati cerut gresit, de aceea s-a respins actiunea.
Trebuie solicitata constatare nulitate absoluta partiala, sa fie radiati fratii si sa se emita titlu doar pe numele tatalui dvs.
Daca doriti iesire din indiviziune, iar titlul sa ramana asa cum e in prezent, faceti proces de iesire din indiviziune cu toti fratii tatalui dvs, iar terenul se va imparti in mod egal intre toti. Sau poate vor renunta ei de buna-voie in cadrul procesului de iesire din indiviziune la dreptul lor.
Va recomand sa apelati la un avocat care sa va faca procesul, ca sa nu mai pierdeti iarasi si sa nu stiti de ce. :)
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
Cristina Pielmus , Avocat
Va multumesc. Initial am mers la un mediator cu toti mostenitorii in viata pentru a ne intelege ca fiecare sa stapaneasca ce are, eu avand cei 900mp curti constructii si 1880mp intravilan si 3400 mp extravilan.Toti au fost de acord mai putin una din mostenitoare care este trecuta in titlu dar fara a avea ceva concret. Ea primise ca zestre o parte din avere mai precis 1 ha ce nu este trecut in titlu dar exista acte doveditoare ca acest hectar face parte din intreaga avere. Tinand cont ca la mediere nu ne-am inteles, avocata a pornit procesul pt. obtinerea nulitatii titlului, pt. ea aceasta parand singura solutie viabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire indiviziune MITI78 MITI78 Cum pot deveni proprietarul casei in care a locuit tatal meu avand urmatoarele documente¨: -Titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in care mai apar ... (vezi toată discuția)
Succesiune/iesire din indiviziune pisica1 pisica1 Buna ziua! As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie. Tatal meu mai are doi frati-un frate si o sora.In anii 90 cand s-au facut cererile de ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters135021 ContSters135021 Buna ziua.Eu si cu mama mea locuim intr-o casa construita de tatal meu cu autorizatiea in 1970.Este construita pe un teren intravilan de 4000mp.,are 26 ml ... (vezi toată discuția)