avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune/Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune/Iesire din indiviziune

Buna ziua!
As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie.
Tatal meu mai are doi frati-un frate si o sora.In anii 90 cand s-au facut cererile de reconstituire a dreptului de proprietate tatal meu locuia in Bucuresti.Ambii parinti decedasera.De comun acord cu fratii lui s-a facut o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate in numele fratelui tatalui sau(unchiul celor trei frati) care la vremea respectiva traia.Ulterior s-a emis un titlu de proprietate pe numele unchiului(fratele tatalui) in calitate de ,, mostenitor al defunctului- numele tatalui si al mamei celor trei frati".Intre timp unchiul(fratele titularului) moare lasand un testament fratelui tatalui meu prin care i se confera acestuia calitatea de mostenitor al tuturor bunurilor.
Decesele parintilor celor trei frati(defunctii din titlu) s-au produs in anii 80 mama si anii 90 tata , dupa fiecare dintre ei efectuandu-se cate o succesune al carei obiect era casa parintesca si terenul aferent . La fiecare din aceste succesiuni doi dintre frati renunta la orice drepturi in favoarea celui de al treilea(tatal meu).
In momentul de fata ,tatal meu dorind sa faca cadastru-intabulare pt casa si curtea respectiva nu poate neavand titlul de proprietate care este detinut de celalalt frate care in baza testamentului se considera mostenitor de drept al unchiului titular din titlul de proprietate.De asemenea acelasi frate detine si foloseste toate terenurile(intravilane si extravilane) inscrise in titlul respectiv(mai putin casa si curtea invocate mai sus) considerand ca este dreptul sau dat de testamentul despre care am scris mai sus.
Rugamintea mea este sa-mi spuneti ce variante juridice de rezolvare a acestei probleme exista!
Cel mai recent răspuns: pisica1 , utilizator 15:43, 12 Februarie 2013
Testamentul nu inlatura de la mostenire ceilalti frati.
Este necesara formularea unei actiuni in instanta prin care sa solicitati constatarea nulitatii relative a titlului de proprietate si iesirea din indiviziune asupra bunurilor ramase de pe urma defunctilor si trecute in titlu de proprietate. Instanta va stabili ce cota parte revine fiecaruia si in urma unei expertize se va stabili cum vor fi impartite terenurile
Multumesc pentru raspuns!
Si va face obiectul impartirii si casa + curtea pentru care deja exista certificate de mostenitor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare titlu de proprietate-introducere mostenitori ContSters115731 ContSters115731 Buna ziua...am o problema mai complexa.Dupa moartea unei persoane,au ramas trei frati mostenitori,si doar unul din ei si-a facut titlu de proprietate pe numele ... (vezi toată discuția)
Cum se face succesiunea pe un titlu de proprietate nyusziful nyusziful Buna ziua. Avem un titlu de proprietate, care este pe numele tatalui, emis ca urmare a cererii unuia dintre copii, tatal fiind defunct. Titlul a fost emis in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate ContSters160825 ContSters160825 buna ziua .Am o problema si asi dori sa ma lamuriti. tatal meu a decedat in urma cu 5 ani ,s-a facut suceesiunea dupa defunct pe casa,si avem fiecare ... (vezi toată discuția)