avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj+pensie de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj+pensie de intretinere

In 1987 am mostenit un apartament. In 1991 m-am casatorit si in1995 an schimbat apartamentul cu altul mai mare(contract de schimb imobiliar)
In 2008 am divortat. Fostul sot nu vrea sa plateasca pensia de intretinere pt cei 2 copii minori, argumentind ca "n-ea lasat casa". M-i e frica sa-l dau in judecata pt pensie, sa nu-mi ceara (si sa obtina!) bani din valoarea apartamentului. Va rog sa-mi spunet daca are ceva drept asupra acestui bun, si daca poata sa invoace motiv de neplata intr-un proces pt pensia de intretinere.
Din apartament s-a mutat inainte de divort, a luat cu el autoturismul( bun comun).

va multumesc
Cel mai recent răspuns: hanna1 , utilizator 11:11, 8 August 2010
Nu va faceti probleme, apartamentul este bun propriu.
Intrduceti o actiune de stabilire a pensiei de intretinere, nu aveti de ce va teme, pensia este un drept al copilului.X-(
Puteti sa il "fortati" sa achite pensia copiilor asa cum a fost stabilita in hotararea de divort, insa va trebui sa acceptati idea ca bunurile comune vor trebui partajate si ca oricare dintre fostii soti poate sa ceara acest lucru.
Modalitatea de impartire o veti stabili de comun acord dvs. sau in caz de neintelegere, prin judecata. Bine ar fi sa aveti o discutie sincera cu fostul sot si sa faceti un inscris prin care sa se stabileasca ca acel apartament apartine doar dvs., altfel, nu sunteti in siguranta.:(
Buna ziua !
Depuneti plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, fapta prevazuta si pedepsita de art. 305, alin.(1), lit. c) din codul penal( " neplata cu rea- credinta , timp de doua luni, a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca").
In alta ordine de idei, daca apartamentul a fost atribuit dumneavoastra pe cale judecatoreasca , prin partaj, nu are ce obtine mai mult decat i s- a atribuit prin respectiva hotarare .
Cu stima !
dati fostul sot in judecata ca sa il obligati sa plateasca pensia de intretinere copiilor! avand in vedere ca ati mostenit casa inaintea incheierii casatoriei, fostul sot nu are niciun drept la casa.e proprietatea dvs exclusiva.
Fostul sot are dreptul doar la bunurile dobandite in timpul casatoriei.
In ceea ce priveste casa, acesta are dreptul doar la jumatate din diferenta de valoare dintre imobilul mostenit de dvs si cel cu care s-a efectuat schimbul....

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort hanna1 hanna1 Am avut un ap. bun propriu inainte de casatorie pe care l-am schimbat in timpul casatoriei. In contractul de schimb imobiliar, care este pe numele meu scrie ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara = rata la apartament ADANNA ADANNA Buna ziua, Sotul meu a plecat de acasa in urma cu 1 an si doua luni...Cererea de divort a fost introdusa in noiembrie, iar divortul s-a pronuntat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara miha76max miha76max Ma numesc MIhaela si sunt divortata de 3 ani. In urma casatoriei am primit custodia celor 2 copii iar tatal lor a fost obligat la plata pensiei alimentare. A ... (vezi toată discuția)