avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... zid comun?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

zid comun?

buna ziua! Sunt in proces cu un vecin pentru granituire,in care el revendica un perete care desparte cele doua proprietati in acelasi timp acel perete fiind si peretele casei mele.(daca la absurd ,el si-ar demola casa atunci casa mea ramane fara perete) In cadastrul facut in 2002 cadastristul nu a sesizat faptul ca peretele este comun, pe releveu schitand inca un perete al proprietatii mele ,perete cara de fapt nu exista, facand masuratorile fara sa calculeze acel zid ca fiind perete comun, cotele le-a dat de la perete( perete unic pentru ambele case) si nu de la mijlocul peretelui. Ce ar trebui sa facut ca atunci cand vine expertul topo desemnat de instanta sa treaca in expertiza faptul ca acel zid este zid comun?
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 22:34, 31 Iulie 2010
este esential ca expertul sa constate ca peretele este comun. constatarile lui vor fi trecute in expertiza.
Ar trebui ca expertul sa consemneze in expertiza, starea de fapt...precizand si neregularitatea din acte (cadastru).Nu trebuie sa faceti nimic deosebit in acest sens.Trebuie sa-i furnizati expertului, in momentul efectuarii expertizei, toate inscrisurile si informatiile pe care vi le solicita.

Ideea este ca este foarte greu sa faceti/obtineti o "granituire" , pe aceasta "limita" a proprietatii, avand un perete comun (acelasi calcan, practic).Parerea concreta a unui expert in domeniu ar fi chiar utila.:)
Era util sa solicitati si un expert consilier ales de dvs.
mai pot cere expert asistent? ce alte modalitati sunt pentru a ma asigura ca expertul va face expertiza corect? multumesc!
Buna seara.
Mare atentie la RAPORTUL pe care-l depune expertul in instanta.
Cititi de 100 de ori si mergeti ( impreuna cu avocatul ) la un alt cadastrist autorizat sa-i cereti parerea { mai ales daca aveti suspiciuni }.
Nu neglijati ( amanuntele ).
Pe mine m-au costat scump. :((
:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert=judecata silvia p silvia p Buna seara.Intrebarea mea este urmatoarea:pot da in judecata(desi nu-mi doresc acest lucru,ar fi o ultima solutie)un expert topo(judiciar)?.Am motive ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii pentru constructia unui geam LeoB LeoB Buna ziua. Locuiesc intr-o casa nationalizata in care mai locuiesc 2 persoane. Peretii interiori ai bucatii noastre de casa ,sunt si peretii celor 2 vecini , ... (vezi toată discuția)
Acord desfiintare perete comun Ionna Ionna Buna ziua, As dori un sfat din punct de vedere juridic la problema cu care ma confrunt. Locuiesc la curte, casa in care locuiesc a fost construita la ... (vezi toată discuția)