avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA prestari servicii iulie 2010
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA prestari servicii iulie 2010

Este vorba despre un contract pentru efectuarea unei lucrari intr-un apartament.
Contractul a fost incheiat in data de 25 iunie 2010, data la care a fost achitata de beneficiar intreaga valoare a lucrarii. Prestatorul a efectuat lucrarea in primele zile ale lunii iulie si pe data de 10 a stornat prima factura si a refacturat, incluzand diferenta de tva, calculata la valoarea de 24%.
Este corect sa achite diferenta aceasta?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 21:02, 31 Iulie 2010
In cazul de fata, factura trebuia emisa in baza situatiei de lucrari si conform contractului.
Ar trebui sa precizati ce data limita avea contractul.
Faptul ca v-a fost emisa o factura de prestari servicii de valoarea contractului, inseamna ca ati si acceptat o situatie de lucrari.
In cazul in care, prestatorul nu a respectat termenul de executie si din acest motiv a cumparat materialele necesare in luna iulie, e problema lui si nu trebuie sa acceptati refacturarea.
Contractul e destul de sumar si nu face referire la termenul "situatie de lucrari". Lucrarile trebuiau efectuate in 30 de zile. E drept ca pe factura initiala se scrie "avans integral lucrare cf. contract".
Din ceea ce spuneti, prestatorul are dreptul sa refactureze, deoarece a incasat un avans si nu a executat lucrarea in sine.
in acest caz faptul generator il reprezinta momentul acceptarii devizului de lucrari de catre beneficiar.
prestarorul este obligat sa storneze facturile de avans si sa aplice cota in vigoare la data faptului generator, deci 24%, procedand corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva factura in 2011 cu 24% pt lucrare receptionata cu 19% ? acsa acsa Comanda primita pentru o lucrare in 2008 in euro pentru a fi executata in Romania. Suma totala comanda = Suma fara TVA+[b]TVA 19%.[/b] Se executa ... (vezi toată discuția)
Tva 24% sau 19% lylyna lylyna In cadrul unui contract de novatie, adica, lucrarea de constructii-montaj este trecuta de la un beneficiar la un alt beneficiar, facturarea initiala facandu-se ... (vezi toată discuția)
Facturare diferenta de tva lauravaleria lauravaleria Buna seara, va rog sa ma ajutati si pe mine in lamurirea unei probleme: in luna iunie 2010 am primit ultima factura de leasing pt un autovehicul; factura ... (vezi toată discuția)