avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselatorie facuta pe internet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselatorie facuta pe internet

Buna ziua.

Am fost contactat pe internet de o societate care face recrutari pentru o firma din Polonia, numita ABC Apple. Am completat datele mele, dupa care am primit mail chiar de HR Manager cu numele de femeie ca am fost ales pentru job si ca trebuie sa semnez un contract, sa completez datele mele si sa le dau o copie dupa buletin/pasaport/permis la alegere.

Am semnat contractul care l-am primit pe mail, fiind semnat si stampilat si de firma in speta. Am completat datele mele si le-am dat copie dupa pasaport.

Job-ul consta in faptul ca eu primeam de la clientii lor sume de bani in contul meu personal in euro si dupa trimiteam prin Western Union banii la persoane indicate de ei. Eu primeam un salariu de 500e + comision 5% din ce primeam in cont.

Am intrebat de mai multe ori daca este legal, de ce imi trimit bani in contul meu si nu unui angajat din tara lor si mi s-a spus doar ca Western Union online merge foarte greu.

La 2 saptamani dupa ce am semnat contractul si am pus multe intrebari, primesc mail ca trebuie sa-mi intre in cont 7500e de la clientul lor X din tara Y si sa transmit banii la 2 persoane indicate de ei.

Am fost la banca, am verificat contul, aveam 7500e si i-am trimis conform indicatiilor date de ei.

La 2 zile dupa transfer, ma suna de la banca ca transferul catre mine facut de cetateanul X a fost eronat si sa pun banii inapoi in cont sau sa spun de ce nu ii pun. Am scris toata povestea.

Cand am ajuns acasa, am gasit pe internet, pe un site englezesc care arata multe tipuri de inselatorii, circa 200 cred, ca este o inselatorie si ce am patit eu. Exact modelul de contract , exact cerintele job-ului, descrierea job-ului, atat ca diferea numele firmei.

Cei de la firma respectiva nu au mai raspuns la mail dupa ce le-am scris de problema cu banca, eu inca crezand ca nu am fost inselat .

Acasa am toate mail-urile primite si trimise si le-am si printat. De asemenea de la banca am foile de Western Union ca banii au fost trimisi la persoanele indicate de ei.

Am fost la un sef de la crima organizata si a zis ca o sa ma cheme Diicot-ul pentru a da o declaratie.

Cum se va rezolva aceasta situatie ?

Multumesc mult de tot.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2010
gheorghe2010111, utilizator
Cel mai recent răspuns: moniky , utilizator 15:25, 30 Octombrie 2011
va fi inceputa o ancheta de catre cei de la DIICOT insa la ce volum mare de anchete au in desfasurare si avand in vedere si speta dvs complicata va dura ceva vreme pana sa considerati ca vi s-a facut dreptate si ca faptuitorii au fost prinsi.
Imi dau seama ca va dura dar eu am vreo vina pentru ce s-a intamplat ? Ma pot pune pe mine sa ii dau banii inapoi acelui cetatean ? Eu am ca probe toate mail-urile primite si trimise catre aceea societate, foile de la banca prin care eu am trimis banii acelor 2 persoane conform indicatiilor date de ei si conform contractului si un articol despre exact aceasta inselatorie luat dupa un site englezesc specializat in a demasca aceste inselatorii.
gheorghe2010111 a scris:

Am fost la un sef de la crima organizata si a zis ca o sa ma cheme Diicot-ul pentru a da o declaratie.


Ati fost la crima organizata doar pentru a va consulta cu cineva ori ati depus plangere penala si ati anexat toate documentele detinute pentru a dovedi ce vi s- a intamplat?

Cum se va rezolva aceasta situatie?
Daca ati depus plangere penala, se va instrumenta dosarul penal , se va avea in vedere incadrarea juridica a infractiunii comise( probabil inselaciune prin folosire de instrumente de plata electronice) se vor descoperi/ sau nu :Dinfractorii...

Daca nu ati formulat plangere penala pana acum, depuneti- o , fiind benefic in primul rand pt. dv., ca sa nu fiti obligat de banca sa depuneti din propriul buzunar suma precizata!

Stiti, penalul tine in loc civilul!
Pentru amanunte, daca aveti nelamuriri, semnalati- ma in privat!
Nu am formulat plangere penala fiindca seful de la crima organizata mi-a spus ca eu nu am fost inselat cu nimic si astept scrisoarea de la Diicot .

Am vorbit cu directoarea bancii din Romania si a spus ca ei nu au nici o problema cu mine. Va referiti la banca din tara respectiva ?

Ce sa inteleg ca penalul tine in loc civilul ? Adica cetateanul daca ma da in judecata, fiind o plangere penala se intarzie ?

De ce m-ar da pe mine in judecata cetateanul ? Eu nu i-am luat banii din cont si nu eu m-am folosit de ei. Eu nu cred ca poate castiga, mai ales ca eu am probe.

Nu vad cu ce am gresit eu in fata legii. Eu am verificat firma pe internet si exista (a fost clonat un site, mi-a spus cineva care se pricepe). Este parte dintr-un grup recunoscut in Europa. Am verificat contractul, nu este nici o hiba in el. La banca, cand le-am povestit ce am patit, nici ei nu stiau ca se poate face o astfel de inselaciune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2010
gheorghe2010111, utilizator
gheorghe2010111 a scris:


La 2 zile dupa transfer, ma suna de la banca ca transferul catre mine facut de cetateanul X a fost eronat si sa pun banii inapoi in cont sau sa spun de ce nu ii pun.


Cu scuzele de rigoare, daca nu am inteles ce ati mentionat dv!

V- am raspuns, functie de ceea ce dv ati furnizat ca informatie in speta!

Cu stima

Alte discuții în legătură

Teapa transfer de bani sutz sutz Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie delicata, in urma cu cateva saptamani am primit un email de la o persoana ce lucreaza pentru o anumita companie cum ca se ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto inmatriculat ro pentru export alpyne alpyne scurt istoric.am un auto sa zicem si gasesc client pe net la un pret bun.masina are toate actele in regula,inscrisa pe Romania cu absolut toate taxele ... (vezi toată discuția)
Job teapa la west union group ContSters194762 ContSters194762 Buna ziua Pot spune ca am intrat intr-o mare belea fara sa vreau:sorry:. Povestea mea incepe in felul urmator: Anul trecut prin luna septembrie am primit o ... (vezi toată discuția)