avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselatorie facuta pe internet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselatorie facuta pe internet

Buna ziua.

Am fost contactat pe internet de o societate care face recrutari pentru o firma din Polonia, numita ABC Apple. Am completat datele mele, dupa care am primit mail chiar de HR Manager cu numele de femeie ca am fost ales pentru job si ca trebuie sa semnez un contract, sa completez datele mele si sa le dau o copie dupa buletin/pasaport/permis la alegere.

Am semnat contractul care l-am primit pe mail, fiind semnat si stampilat si de firma in speta. Am completat datele mele si le-am dat copie dupa pasaport.

Job-ul consta in faptul ca eu primeam de la clientii lor sume de bani in contul meu personal in euro si dupa trimiteam prin Western Union banii la persoane indicate de ei. Eu primeam un salariu de 500e + comision 5% din ce primeam in cont.

Am intrebat de mai multe ori daca este legal, de ce imi trimit bani in contul meu si nu unui angajat din tara lor si mi s-a spus doar ca Western Union online merge foarte greu.

La 2 saptamani dupa ce am semnat contractul si am pus multe intrebari, primesc mail ca trebuie sa-mi intre in cont 7500e de la clientul lor X din tara Y si sa transmit banii la 2 persoane indicate de ei.

Am fost la banca, am verificat contul, aveam 7500e si i-am trimis conform indicatiilor date de ei.

La 2 zile dupa transfer, ma suna de la banca ca transferul catre mine facut de cetateanul X a fost eronat si sa pun banii inapoi in cont sau sa spun de ce nu ii pun. Am scris toata povestea.

Cand am ajuns acasa, am gasit pe internet, pe un site englezesc care arata multe tipuri de inselatorii, circa 200 cred, ca este o inselatorie si ce am patit eu. Exact modelul de contract , exact cerintele job-ului, descrierea job-ului, atat ca diferea numele firmei.

Cei de la firma respectiva nu au mai raspuns la mail dupa ce le-am scris de problema cu banca, eu inca crezand ca nu am fost inselat .

Acasa am toate mail-urile primite si trimise si le-am si printat. De asemenea de la banca am foile de Western Union ca banii au fost trimisi la persoanele indicate de ei.

Am fost la un sef de la crima organizata si a zis ca o sa ma cheme Diicot-ul pentru a da o declaratie.

Cum se va rezolva aceasta situatie ?

Multumesc mult de tot.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2010
gheorghe2010111, utilizator
Cel mai recent răspuns: moniky , utilizator 15:25, 30 Octombrie 2011
Au trecut 3 luni de zile si nu m-a sunat nimenea, nu am primit nimic acasa.

Se poate sa nu se fi facut plangere ?
Buna ziua!Zilele trecute am primit un mail,de la un domn care zice ca lucreaza la Western Union.Imi cere sa-i trimit numele,adresa,tara si nr de tel pt ca am castigat o anumita suma de bani.Cate inselatorii se pot face?!
moniky a scris:

Buna ziua!Zilele trecute am primit un mail,de la un domn care zice ca lucreaza la Western Union.Imi cere sa-i trimit numele,adresa,tara si nr de tel pt ca am castigat o anumita suma de bani.Cate inselatorii se pot face?!

Nici u8n angajat Western Union nu va trimite nici o scrisorica/email. Ca sa nu mai spun ca nimeni nu castiga "sume importante" din senin...
Recomandarea mea este sa semnalati aceste emailuri drept "spam" si sa nu dati curs acestora, niciodata nu va dati datele personale nimanui, cu atat mai mult pe email.

Nu am dat date.Mi-am dat seama ca este o inselatorie..Am primit vreo 6 mail-uri de genul..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teapa transfer de bani sutz sutz Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie delicata, in urma cu cateva saptamani am primit un email de la o persoana ce lucreaza pentru o anumita companie cum ca se ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto inmatriculat ro pentru export alpyne alpyne scurt istoric.am un auto sa zicem si gasesc client pe net la un pret bun.masina are toate actele in regula,inscrisa pe Romania cu absolut toate taxele ... (vezi toată discuția)
Job teapa la west union group ContSters194762 ContSters194762 Buna ziua Pot spune ca am intrat intr-o mare belea fara sa vreau:sorry:. Povestea mea incepe in felul urmator: Anul trecut prin luna septembrie am primit o ... (vezi toată discuția)