avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului minor

buna !am o prietena ce locuieste in austria si ar vrea sa stie cum poate sa rezolve custodia fetiei ei de doar 2 anisori.ea nu este casatorita cu tatal fetitei ,dar ea impreuna cu fetita locuiesc in austria ,fetita e nascuta in austria.tatal fetitei este in romania si acolo locuieste .va rog sufleteste un raspuns .deocamdata ea nu poate sa paraseasca austria deoarece lucreaza .este neaparat sa existe un proces si cat poate dura si daca mama fetei trebuie sa mearga in romania pt a l da in judecata pe tatal copilului .va multumesc .o seara placuta!
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 21:30, 31 Iulie 2010
mama minorei trebuie sa ceara instantelor austriece tutela exclusiva a copilului.avand in vedere ca minora e nascuta in austria competenta revine instantelor din austria.
buna !da sant deacord cu dv. dar tribunalul austriac spune ca santem in ue si tribunalul romanesc trebuie sa se ocupe de asta ce putem face sau cum nici nu putem scoate fetita din tara sa mergem in rom sa ne interesam sa vedem ce putem face .dv ce solutie ne puteti da ?cum sa facem ?ce credeti ca e mai bine ?va multumesc!
luati leg cu un avocat sa se ocupe de proces

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort anita18@gmx.at anita18@gmx.at Am o fetitä näscutä in Austria,tatäl Austriac,am divorzat de comun acord,fetita rämine la mine,eu am hotärit sä-mi reiau numele de fatä,iar fata ... (vezi toată discuția)
Familiare anita18@gmx.at anita18@gmx.at Eu sint cetätean Austriac,am o fetitä cu o romäncä care este näscutä in AUSTRIA,are pas Austriac si plecäm in Rominia sä-i särbätorim ziua de ... (vezi toată discuția)
Am o nepoata in italia careia i-a fost luat copilul zamolxevaleriu zamolxevaleriu Am o nepoata care este stabilita de mult timp in Italia Intre timp a nascut cu prietenul[roman] ei o fetita.Fetita are 11 ani si merge la scoala. Tatal fetei ... (vezi toată discuția)