avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatiile parintilor asupra copilului major in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatiile parintilor asupra copilului major in facultate

Parintii mei sunt divortati, si eu stau cu tata. Tata ameninta ca ma da afara din casa si ca nu mai imi da bani de mancare (dat fiind ca noi mancam separat si el nu gateste si pentru mine) Eu studiez la facultatea de medicina si nu am cum sa ma intretin singura pentru inca 3 ani.
Are voie tata sa nu mai imi dea bani de mancare sau sa ma dea afara din casa?
Mentionez ca atunci cand au divortat parintii mei, eu eram minora si tata este tutorele meu legal.
Obligatia de intretinere subzista pentru copiii aflati in continuare de studii pana la varsta de 26 de ani.
Pe mama dvs. ati actionat-o in judecata pentru stabilirea si obligarea acesteia la plata pensiei de intretinere?
Aveti dreptul sa primiti pensie de intretinere de la ea cat sunteti studenta-fara a depasi varsta de 26 de ani bineinteles.;)
Ultima modificare: Duminică, 1 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Actionati printr o cerere de chemare in judecata pe mama dumneavoastra pt plata pensiei de intretinere pana la terminarea studiilor .
Atentie , sa nu depasiti varsta de 26 de ani.,,,lecturati codul familiei si regasiti toate obligatiile parintilor !
pana la judecata, ati putea incerca sa rezolvati problema pe cale amiabila, deoarece judecata dureaza iar dvs aveti nevoie acum de un ajutor financiar. instanta este solutia, atunci cand nu rezolvati amiabil...dar sa speram ca o inima de mama va ceda la rugamintile dvs de a va plati o suma in fiecare luna.
mama dvs nu va plateste pensie? tatal nu se poate degreva legal de obligatia de intretinere fata de dvs pana absolviti facultatea.dar in fapt nu aveti cum sa-l obligati sa va intretina.

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate imobil minor /intretinere obligatorie a parintilor pana la ce varsta ? lonut lonut Buna ziua,va deranjez cu 2 intrebari,prima se refera la dreptul asupra unui imobil de catre un minor (eu ).Asadar,as vrea sa aflu daca este posibil sa fiu ... (vezi toată discuția)
Mostenire, divort, copil minor mihaelamihaelamihaela mihaelamihaelamihaela Recasatorita de 4ani, cu copil 3ani, locuim impreuna in apartamentul soacrei actuale cu ceilalti 2 copii (din casatoria mea anterioara si ramasa vaduva timp de ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 copii minori mara62 mara62 Buna ziua , barbatul surorii mele vrea sa divorteze si o ameninta ca ii ia copii.(doi copii de 11 si 7 ani ). Au un apartament cu credit bancar si el vrea sa ... (vezi toată discuția)