avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident auto

am lucrat la o firma de distributie timp de 3 luni, fara carte de munca. im momentul in care i-am anuntat ca as vrea sa considere ultima sapt ca fiind de preaviz, m-au trimis sa-mi continuu serviciul cu o masina care nu corespundea dpdv tehnic, avand talonul retinut de politie si dovada expirata, eu stiind acest lucru din momentul in care m-am urcat la volan. ghinionul meu a fost ca in ultima zi sa produc un accident auto(am ramas fara frane), masina fiind avariata in proportie de 90%.am fost transportata la spital, dar nu am avut nevoie de zile de spitalizare. firma a ''platit'' expertiza tehnica de la fata locului a masinii ca sa iasa ''bine'', deci accidentul a fost produs din cauza ''neatentiei'' mele.permisul mi-a fost retinut de politie, iar pe numele meu s-a deschis un dosar de vatamare corporala - a mea- din culpa.masina poate fi reparata prin CASCO sau trebuie sa suport eu cheltuielile de reparatie?cum pot trage la raspundere firma, pe ce baza?pot fi despagubita(mentionez ca am dureri ingrozitoare de spate si umarul inflamat, dar nu am ramas la spital pt tratament)?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:55, 3 August 2010
incercati sa fie reparata masina prin casco.
ati putea cere daune firmei, pt faptul ca v-a dat la condus o masina care nu corespundea tehnic si din aceasta cauza, au cedat franele, punandu-va viata in pericol. bine ar fi sa nu declarati ca ati stiut de la inceput ca nu avea talon... sa gasiti cumva o scuza...de exemplu... erati sigura ca actele ei erau in torpedou...
Imi pare rau de cele intamplate.
Este pentru prima oara cand aud ca se intocmeste un dosar penal pentru vatamarea corporala a conducatorului auto vinovat de producerea accidentului.
Art. 10. din codul rutier pervede:
(1) Este interzisã circulaþia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor al cãror termen de valabilitate a inspecþiei tehnice periodice a expirat, precum ºi a celor neasigurate pentru rãspundere civilã pentru caz de pagube produse terþilor prin accidente de circulaþie.

Certificatul de inmatriculare a fost retinut de politie.Asta inseamna ca autovehiculul nu corespundea in totalitate conditiilor tehnice pentru admiterea in circulatie pe drumurile publice, dar defectiunea nu era majora intrucat s-a eliberat o dovada inlocuitoare cu care se putea circula. Neprelungirea dovezii este vina patronului. in niciun caz motivul pentru care s-a retinut certificatul de inmatriculare nu este o defectiune la sistemul de franare.
Ma mira faptul ca verificarea tehnica a autovehiculului dupa accident (pe care dvs o numiti expertiza tehnica) s-a putut face in conditiile in care autovehiculul a fost distrus in proportie de 90%. Ma refer in primul rand la constatarea ca sistemul de franare corespundea inainte de accident.
Permisul de conducere se retine pentru abaterile savarsite de conducatorul auto. Ori dvs. nu ati incalcat nicio regula de circulatie. Retinerea permisului de conducere este abuziva.
Avand in vedere gradul mare de distrugere a autovehiculului dauna este totala. Contravaloarea daunei se suporta de asigurarea casco.
Angajati-va un avocat specializat in daune autosi intentati actiune angajatorului pt ca v-a obligat sa circulati cu o masina necorespunzatoare si faceti ce va ava spune el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfaturi pentru prima infatisare la un proces penal. zuzzu zuzzu Sunt parte vatamata intr-un proces penal(mama a decedat(la spital) in urma unui accident rutier, traversand neregulamentar). In concluziile expertizei, scrie ... (vezi toată discuția)
Talon reținut pentru defecțiuni la sistemul de frânare Andreea_F Andreea_F Bună seara! Săptămâna trecută am fost implicată într-un eveniment rutier: în timp ce mă deplasam regulamentar, un alt autoturism a ieșit de pe o ... (vezi toată discuția)
Polita casco-itp expirat turkn turkn Daca masina avand asigurare casco este implicata intr un accident,dar in momentul accidentului verificarea tehnica periodica era expirata de 5 zile,exista ... (vezi toată discuția)