avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA anularea din oficiu a inreg in scopuri de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

anularea din oficiu a inreg in scopuri de tva

Buna ziua! Am o firma platitoare de tva care si-a suspendat activitatea la reg com, am primit o decizie de la finante prin care mi se comunica ca firmei mele i-a fost anulata inregistrarea in scopuri de tva. Intrebarea mea e eu ce trebuie sa fac pentru ca la data suspendarii firmei aveam materiale pentru care am dedus tva la momentul achizitionarii lor, am o tva neexigibila in balanta, trebuie sa achit tva-ul neexigibil?
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 17:30, 17 Februarie 2011
Dupa suspendarea activitatii firmei, nu am primit nici o astfel de notificare de anulare si am fost anuntata ca voi pierde TVA-ul acumulat. Ce pot face? Am redeschis activitatea firmei, am utilizat acest TVA (care aparea in continuare in declaratiile depuse la finante), iar acum sunt anuntata dupa un timp ca s-au produs erori in completarea decontului de TVA. Mai am dreptul la acel sold?
notificarea poate a fost trimisa dar plicul a fosr returnat de la posta romana, fiind ulterior comunicat prin publicitate pe site, cf art. 44, alin 3 din codul de procedura fiscala.
odata cu reinceperea activitatii trebuia sa solicitati din nou inregistrarea in scopuri tva.
teoretic la sold aveti dreptul, numai ca trebuiau facute cateva ajustari de tva in momentul anularii codului.
la prima inspectie fiscala veti avea diferente de plata + dobanzi si penalitati aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare tva in cazul anularii inregistrarii in scopuri de tva adela79 adela79 Am o rugaminte. Avem o societate platitoare de TVA, cu activitatea suspendata la Registrul Comertului incepand cu data de 01.07.2009. Zilele acestea ne vine de ... (vezi toată discuția)
Factura cu tva gresita nina_2005ro nina_2005ro Buna ziua, in luna martie anul acesta, am redeschis activitatea unui srl al carui administrator si asociat unic sunt, in ideea de a vinde camionul ce se afla ... (vezi toată discuția)
Neplatitor de tva reluare activitate in 10 ianuarie 2011 contexaudit contexaudit daca o firma avea activitatea suspendata la 31.12.2010 si isi reia activitatea in 10 ian 2001 mai poate opta pentru neplatitoare de tva (vezi toată discuția)