avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... se poate face stagiatura in UK ?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

se poate face stagiatura in UK ?

Locuiesc in Marea Britanie si am terminat dreptul in Romania. In cazul in care sunt declarat admis la examenul de admitere ca avocat care sunt sansele de a face stagiul aici in Marea Britanie? exista avocati romani care practica aici si au dreptul de maestru? doresc sa obtin dreptul de practica ca avocat roman dar in principiu as dori sa practic aici in Marea Britanie, exista si alternative la scenariul de mai sus?
Nu puteti face stagiul decat in Romania.
Dar, dupa examenul de definitivat, puteti sa va inscrieti intr-un barou dintr-o tara membra UE ( cum e UK).
Va recomand sa cititi Legea 51/1995 si Statutul profesiei de avocat.
Succes!
In mod logic ar trebui sa fie posibil sa faceti stagiatura in UK daca sustineti un examen de admitere acolo acolo. Daca vi se permite inscrierea la examen si mai pe urma dobanditi echivalentul calitatii de avocat definitiv din Ro veti putea practica si aici in opinia mea.
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
candidate_of_law, utilizator
legea avocaturii din romania nu a fost actualizata in conconcordanta cu legile din alte tari ale comunitatii europene si nici nu cred ca va fi modificata astfel vreodata deci are dreptate colegul:cititi legea si statutul si......asteptati
dar directiva 77/249/CEE nu se aplica? in directiva nu imi amintesc sa se faca diferenta intre definitivi si stagiari..
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
monik, utilizator
User-ul deja a absolvit dreptul in Romania.

Pt a da examenul la barou in UK trebuie sa urmezi scoala de drept, care reprezinta studii postuniversitare ( Law School). Pt a fi admis la aceasta scoala trebuie sa ai medii foarte mari, concurenta e extrem de mare si costurile sunt uriase.

Varianta mai scurta este admiterea in barou - stagiu - definitivat - inscriere barou UK.
Succes!

Alte discuții în legătură

Avocatura nicolealex nicolealex buna , as dori sa stiu cum pot deveni avocat, inclusiv cuantumul taxelor care trebuie platite, daca este obligatorie urmarea cursurilor de la acel institut de ... (vezi toată discuția)
Pasi necesari pentru a deveni avocat ContSters256555 ContSters256555 Buna seara, Tocmai am terminat clasa a 11-a la un liceu din Cluj si pe viitor, m-am gandit sa aplic la Facultatea de Drept din Cluj. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Avocatura in ue zerognost zerognost Un avocat definitiv in Romania poate profesa in Anglia? Ii e recunoscuta calitatea de avocat, studiile din Romania? Trebuie sa dea examene, teste ... (vezi toată discuția)