avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita + pensie alimentara.
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita + pensie alimentara.

Am urmatoarea intrebare. In curand voi fi executat silit pentru neplata unui credit. Pentru ca este unul singur, imi vor opri 1/3 din salariu sau maxim 1/3 ? Intreb, ca va urma sa platesc si pensie alimentara pentru 2 minori, pentru care stiu ca va urma sa se faca oprire tot 1/3 din salariu. In cazul acesta cu ce procent din salariu (venituri) voi ramane ? Cum se vor calcula procentele de retinere pentru fiecare caz in parte ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:39, 3 August 2010
Din raspunsurile primite, cred ca puteti calcula si dvs., singur, ce procent ramane "creditorului"...daca...pentru pensia de intretinere s-ar fi oprit/s-ar opri 1/2 din salariu.:)

Este o idee interesanta cea cu "pensia alimentara" datorata la trei sau mai multi copii pentru a nu mai avea "creditorul" pe ce pune poprire...insa ar fi viabila doar in situatia in care "debitorul" nu ar avea alte bunuri urmaribile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alim si executare ghiuvy2005 ghiuvy2005 daca exista o hot jud pt pensie alim de la data actiunii feb 2010 si ac debitor mai are executare din aprilie 2010 cum se vor oprii banii de azi incolo pt ... (vezi toată discuția)
Cuantum datorii executate - studiu de caz mamalui matei mamalui matei Va rog frumos sa ma ajutati sa imi calculez care sunt sumele ce pot fi retinute legal din salariul net. Va descriu urmatoarea situatie: Persoana ... (vezi toată discuția)
Oprire salariu dana rabulea daniela rabulea daniela as dori sa stiu daca mi se poate opri tot salariul daca am intirziat la banca timp de doi ani cat am fost in cresterea copilului si cind am inceput lucru ... (vezi toată discuția)