avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOªTENITORI LEGALI RADIATI DIN TITLUL DE PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOªTENITORI LEGALI RADIATI DIN TITLUL DE PROPRIETATE

Sunt 4 frati carora le-au ramas mostenirea parintilor decedati.
In 1991,doar unul dintre frati face cerere de reconstituirea dreptului la proprietate.
Comisia de aplicare a legii 18/91 a emis TP pentru toti 4 frati.
Anul acesta.in aprilie,fratele care a facut cererea de reconstituire,a deschis proces pentru radierea celorlalti frati din titlul de proprietate.
Instanta de fond a pronuntat sentinta prin care dispune radierea celor 3 frati ce nu au facut cerere de reconstituire in 1991.
Intrebarea este: Ceilalti frati ce vor fi radiati din TP isi pierd dreptul la mostenire ? Cum trebuie procedat la recurs ? Instanta si-a motivat sentinta tocmai pe faptul ca doar fratele care a deschis procesul a facut cerere de reconstituirea dreptului de proprietate in 1991,iar ceilalti ar fi persoane neindreptatite,deoarece nu au formulat cerere in 1991.
Ce trebuie facut ptr. ca cei 3 frati sa se poata bucura de mostenire,avand in vedere ca doar sunt frati si au mostenit de la parinti aceeasi mostenire. Nu trebuie sa se imparta la toti 4,avand in vedere ca nu exista alte dispozitii (testament sau altceva) ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 22:58, 2 August 2010
In urma decesului parintilor, fratii au facut succesiune?
Acei frati care nu au solicitat reconstituirea au acceptat mostenirea dupa autorul titlului?
Succesiunea nu s-a facut.
Acceptarea mostenirii a fost tacita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta dispune radierea mostenitorilor din titlul de proprietate... gigelas gigelas Patru frati sunt mostenitorii defunctilor parinti. In 1991,doar unul dintre frati,face o cerere in baza Legii 18/1991,prin care solicita reconstituirea ... (vezi toată discuția)
Radiere moªtenitori din titlul de proprietate gigelas gigelas Sunt 4 frati. Doar unul dintre ei face cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate conf.Legii nr.18/1991. Se emite titlu de proprietate,pe care ... (vezi toată discuția)
Radiere mostenitori din tp gigelas gigelas Patru frati sunt mostenitorii defunctilor parinti. In 1991,doar unul dintre frati,face o cerere in baza Legii 18/1991,prin care solicita reconstituirea ... (vezi toată discuția)