avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... In timpul celor doi ani dupa admiterea in profesie ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

In timpul celor doi ani dupa admiterea in profesie daca nu gasesc indrumator pot lucra in alta parte?

Buna ziua. Daca cineva reuseste la examenul de admitere barou, si nu gaseste pe parcursul a cei 2 ani avocat indrumator, poate lucra in tot acest timp la fostul loc de munca?
Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: satelix , utilizator 21:23, 3 August 2010
NU. În cazul in care ati fost admisa in urma concursului de intrare in avocatura, pe parcursul celor doi ani de stagiu sunteti obligat sa aveti un avocat indrumator ( maestru ), pe care il cautati inainte sa intrati in avocatura, iar in cazul in care ati luat examenul si nu ati gasit un maestru, mergeti la decanul baroului unde ati intrat si o sa va ajute in acest sens.
Nu cred ca Decanul face asa ceva.Pai ar fi coada la usa lui cu cati stagiari nu isi gasesc indrumator.
Si daca nu gasesti indrumator sa depui la Barou, sa te inregistreze, figurezi doar cu examenul luat.De ce nu poti avea serviciu? Tu din ce traiesti anul ala?
Puteti alege sa urmati cursurile INNPA sau master cred.
@satelix Cursurile INPPA sau urmarea unui program de master nu cred ca echivaleaza cu stagiatura.:stunned:


ART. 19

(1) Dobândeşte calitatea de avocat definitiv avocatul stagiar care a promovat examenul de definitivare în condiţiile art. 17, precum şi avocatul care a promovat examenul de absolvire a Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, în condiţiile prevăzute de statutul profesiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat stagiar Pascu Cristian Pascu Cristian Salut! Doresc sa vă întreb daca in urma promovarii examenului de admitere in barou(pentru stagiari) se dobandeste calitatea de avocat stagiar? I.N.P.P.A ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar andra_76 andra_76 Avocatul stagiar, care a promovat examenul de intrare in avocatura, trebuie sa-si gaseasca un maestru, sau poate merge direct la INPPA? In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Despre "maestru" lauryta lauryta am terminat facultatea de drept si intentionez ca anul viitor sa dau examen la barou. intebarea mea este cum imi gasesc maestru(asta in cazul in care ... (vezi toată discuția)