avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal ridicare autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal ridicare autoturism

Pe 3 iulie mi s-a ridicat ,azi am primit P.V. acum vin si intrebarile:
Daca in P.V. nu se dispune imobilizarea(ridicarea)vehiculului este nula ridicarea?
Mai poate dispune altcineva ridicarea in afara de BPR?
Mai poate exista alt PV?
Si inca ceva,P.V. este intocmit in lipsa si nu exista martor asistent,dar exista o inregistrare ,este nul?
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
Radu_Andrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 17:33, 3 August 2010
Practica judiciara a aratat ca in lipsa contravenientului la intocmirea PV de contraventie , daca agentul constatator nu respecta obligatia legala de a insera un martor care sa ateste incheierea PV in lipsa , sau in lipsa unui martor , sa precizeze motivele care au stat la baza incheierii acestuia intr-o asemenea maniera , legalitatea si temeinicia procesului verbal nu poate fi retinuta , astfel ca , se impune admiterea plangerilor si anularea PV ( art 19 - Og 2/2001 ).
Potrivit OUG 195/2002 , politia rutiera este singura in masura sa dispuna imobilizarea vehiculelor .
Multe HCL-uri sunt promovate cu incalcarea legii , insa pana la constatarea nelegalitatii acestora de catre instanta de contencios administrativ , se bucura de ..."legalitate" .
Plangerea contraventionala se depune la judecatoria competenta teritorial , in 15 zile de la primirea PV .
In dezvoltarea motivelor plangerii , urmariti si indeplinirea conditiilor de forma si fond ale PV instituite de legiuitor , prin art 16 , 17 respectiv 19 din Og nr 2/2001 .
La mentiuni scrie urmatoarele: P.V. intocmit in lipsa,intregistrat video caseta 1338,poate fi admisa ca martor acea caseta?
Dispozitiile art 19 din Og nr 2/2001 sunt destul de clare ... Evident ca o caseta video nu va putea semna in procesul verbal la rubrica " Martor " din josul formularului , in cazul in care vorbim despre diverse contraventii , altele decat cele prevazute de OUG 195/2002 .

Singura exceptie cand nu este necesara confirmarea de catre un martor este cea prevazuta in art 109 al 2 din OUG 195/2002 " Constatarea contravenţiilor se poate face şi cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul verbal de constatare a contravenţiei" cu referire la art 109 al 3 din aceeasi ordonanta de urgenta " În cazurile prevăzute la alin.2, procesul verbal se poate încheia şi în lipsa contravenientului, după stabilirea identităţii conducătorului de vehicul, menţionându-se aceasta în procesul – verbal, fără a fi necesară confirmarea faptelor de către martori" , insa aceste prevederi au aplicabilitate doar daca contraventiile retinute prin procesul verbal isi gasesc incadrarea in OUG 195/2002 .
Trebuie vazut unde ati fost incadrat ptr faptele dvs .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og 2/2001 sau oug 195/2002r??? bogdan_smeu bogdan_smeu Buna ziua intregii comunitati. Una care pentru mine este de olimpiada, dar sunt convins ca pentru specialisti este banala: Pv de contraventie pentru ... (vezi toată discuția)
Proces verbal politie completat la alta data - posibilitate anulare intraveno intraveno Salut,am si o problema legata de PV Mie mi`a fost ridicata masina de la romana pe 24.07 in parcarea de la otv..au facut aia trecere chiar inainte cu cateva ... (vezi toată discuția)
Lipsa semnaturii agentului constatator de pe procesul verbal de contraventie tikva tikva In cazul cand lipseste semnatura agentului constatator de pe Procesul verbal de constatare a contraventiei conform art.17 din O.G. nr.2/2001 privind regimul ... (vezi toată discuția)